galta

Selv om det var målgang nær kysten ved Santo Andre og stedets mange sanddyner var det langt fra noe badetur for rytterne i dag. 

Med et godt utgangspunkt for fremskutte sammenlagtplasseringer var Team Coop – Øster Hus på hugget og klare for det meste. Men det var det flere som var. Først etter 45 km fikk det første bruddet gå. Først to mann og deretter 5 som lenge hadde 2 minutter til feltet. Men mye handlet om dagens eneste skikkelige bakke og alt fokus var rettet mot den og når den endelig kom var bruddet kjørt inn og Fredrik Galta var sammen med 14 mann løs over toppen med 2 mil til mål. Men gruppen var 6-7 mann for stor til å få til et godt samarbeid og etter at Galta hadde gjort sin del av jobben med 4 andre ble han lei og prøvde seg solo. Men i lett nedoverbakke er det en vanskelig, om ikke håpløs oppgave og Galta ble raskt kjørt inn igjen. 

Typisk nok kommer et kontrastøt like etterpå men heller ikke det lykkes. Feltet blir dermed samlet og Team Coop – Øster Hus samler troppene for å kjøre fram Håvard Blikra. Både Oscar Landa og August Jensen la seg i selen for å bringe Håvard i en god posisjon, men i dag ville det seg bare ikke og vi var ikke med i front over mållinjen og en beskjeden 11. plass ble resultatet i dag.

Likevel er ikke alt håp ute før 5. og siste etappe i morgen. Med 3 mann på skuddhold innenfor 27 sekunder er det fortsatt håp og en frustrert Fredrik Galta og hans lagkamerater satser alt på et kort i morgen for å avgjøre etapperittet til sin fordel. 

Som i fotball ( ref. Kroatia – Norge ) forteller ikke alltid resultatet hele historien. Man skal ha flaks og litt stang inn for å lykkes. Det hadde hverken fotballandslaget eller Team Coop – Øster Hus i dag.