3aetapa metavolante02

Håvard under avslutningen av 3. etappe.

Volta ao AlentejoI avsluttes i dag med 175 kuperte kilometre. Etter 115 km passeres løypas høyeste punkt somer på 500 moh. Deretter faller det jevnt 250 høydemeter til mål. Rytterne vil også bli utfordret av noe sidevind. Disse forhold betyr at dem som fortsatt har noe å tilby, har gode muligheter for å få dette bekreftet. Men avslutningen i går viste at de fleste rytterne begynner å bli noe preget av å ha gjennomført fire etapper som har vært teknisk krevende og hvor stadige angrep har gitt høy fart og en rekke velt. Heldigvis har våre hittil kun blitt hindret av en midtrabatt. Men plutselig full sommervarme og stekende sol, har gitt noen termiske utfordringer samt noen solbrente kroppsdeler.

Før dagens avslutning er Pawel Bernas (Team Active Jet) sammenlagt leder. Fredrik og Håvard ligger på 16. og 18. plass med 25 og 26 sekund opp til lederen. Med ett sekund bak Håvard, er også August på skuddhold. Alle resultater kan leses her.
Team Coop-ØsterHus har valgt å kjøre for sammenlagtresultater. Dagens prestasjoner vil avgjøre i hvilken grad de lykkes.

August, Fredrik, Håvard og Oscar har hittil levert jevnt gode prestasjoner med kanskje Fredrik som den skarpeste. Krister har ytt gode bidrag etter å ha kommet tilbake fra skade. Tormod har dessverre ikke vært helt i slag etter velten i Holland. Magnus har hatt til oppgave å fullføre. Han er på god vei til å lykkes. Kristian har dessverre valgt å bryte da ryggen fortsatt ikke er helt samarbeidsvillig.

Dagens etappe følges LIVE her.

Share