5aetapa chegada02 E5

Fra dagens finale; Oscar med svart hjelm bak vinneren og Filip Eidsheim (Team Fixit) helt til venstre.

Det var på forhånd lett å tenke at det skulle satses remmer og tøy for å utfordre sammenlagtlederen da bare 27 sekunder skilte mellom tre av våre ryttere og ledertrøyen. Men det var lettere sagt enn gjort.

5. og siste etappe utviklet seg til å bli en kontrollert affære hvor det ble umulig å skape en forskjell i form av tidsavstander. Sterk vind kunne vært en avgjørende faktor men det vi forventet av vind uteble helt. Bare en lett, stabil motvind var til stede. 5 mann kom av gårde og da ingen av dem utgjorde en trussel i sammendraget ble de kontrollert innkjørt med 2 km til mål. Dermed var det klart for massespurt og Oscar Landa ble vår bestemann med en 9. plass. Han hadde kanskje muligheten for å komme noe høyere, men er tålig fornøyd med sin prestasjon i for ham årets første massespurt.

Fredrik Galta oppsummerer de 5 dagene i Portugal slik : - Vi har vært sterke hele veien, kanskje blandt de aller sterkeste, men når vi ikke har lykkes med fremskutte plasseringer kan vi ikke si oss fornøyd. Det er tross alt resultatene som teller. Vi har kjørt bra som lag, vært aktive med for å skape sykkelritt men innser også at vi har gjort noen mindre gode taktiske valg under veis. Nivåmessig er vi helt med men manglet denne gangen det lille ekstra – sier Fredrik som er i godt slag igjen til tross for noen utfordringer tidligere i vinter med et vondt kne. 
Etapperesultater her og sammenlagt her.

Laget har hatt en flott uke i Portugal. Skikkelig sommervær, flott landskap og landsbymiljøer rike på historie. Selv om Portugal ikke er preget av stor velstand, har laget hatt losji av førsteklasse. De første nettene tilbragte de her. Slett ikke dårlig!

Nå ser vi fremover. Først og fremst til å konkurrere hjemme i Norge igjen, men for noen av lagets ryttere ventere representasjonsoppgaver for det norske landslaget allerede neste helg.

Share