HaavardBoucleArtoisEtappe1

Her vinner Håvard den 1. etappen. Foto: Dominique Bècart

Vi skal i feiringen av Alexander sin fantastiske seier i Ronde van Vlaanderen hvor han virkelig fikk demonstrert at han har mer å tilby enn en rå spurt, ikke la det gå forbi i stillhet at Håvard i dag fulgte opp gårsdagens etappeseier i Boucle de l'Artois, med også å vinne de to siste. Med tre av tre muig seiere ble det selvfølgelig også sammenlagt seier. 

Første etappe gikk over 158 km, og da feltet etter 100 km gikk inn i et strekk med sidevind, satte Team Coop-ØsterHus seg i front med ambisjon om å sprenge feltet. De lykkes. Fronten ble redusert til 15 ryttere. Med seks gjenværende kilometer, støtet Håvard. Da det gjensto 1500 meter fikk han selskap av en rytter fra Sojasun. Det betydde heldigvis ingenting. Resultater fra etappen her.  

Under formiddagens 89 km lange etappe gjorde August, Fredrik og Håkon en solid innsats med å holde feltet samlet ved å tette alle luker. Men ut på den siste av to lokale runder, kjørte August og Fredrik i front med Håvard på hjul. Med 300 meter til mål, støtet Håvard inn til ny seier. Resultater fra 2. etappe her.

Etter et par timers hvile var det klart for for den tredje & avsluttende etappen. Og igjen holdt August, Fredrik & Håkon feltet samlet. På oppløpet satte Håvard seg på hjul til en rytter fra det nasjonale laget til Latvia. Herfra tok han sin tredje seier. Altså; tre av tre mulige. Solid! 
Lagkameratenes innsats og Gilbert De Weerdts tydelige lagledelse, har utvilsomt hatt betydning for resultatene.

Selv om Boucle de l'Artois er et ukategorisert ritt, bekrefter helgens prestasjoner at rytterne har utviklet sin kapasitet. For det hele handler jo hvor du ender etter å ha lagt stein på stein.

 

Share