DSC 4382Den 2. etappen av Tour du Loir et Cher ga et rikt utbytte; Team Coop-ØsterHus leder lagkonkurransen og Fredrik har klatret til 3. plass i sammendraget. Det betyr at laget nå står foran mye hardt arbeid.

Dagen i dag startet med mange brudd forsøk, men det var først når TCØ etter 60 kilometer la seg foran i feltet, at noen fikk komme avgårde. Krister fikk med seg en rytter, og sammen opparbeidet de en luke på seks minutt før farten i hovedfeltet ble skrudd opp. I langesonen etter omlag 100 km og idèt løypen svingte inn på et parti med sidevind, angrep Vendee U sammen med et annet lag. Denne gruppen på femten ryttere fikk en luke til hovedfeltet på 1 minutt, men anført av TCØ ble det samling da de kom inn i motvinden. Her kom mange ryttere opp og frem på sidene, og fra å ha sittet samlet i front, satt pluteselig TCØ i bakre del av feltet. 

Samtidig kom de inn i et nytt sidevindsstrekk, og her ble feltet delt med femti ryttere foran. Vi hadde da bare Krister i front. Det innebar at August, Fredrik, Håvard og Oscar måtte kjøre 15 km med lagtempo (Markus ble dessverre rammet av punktering på et av sidevindsstrekkene). De lykkes, og da de hadde noen på hjul, bestod fronten av 80 ryttere. 

Med 40 gjenstående kilometer begynte støtingen, og en gruppe på omlag 18 inklusiv August og Krister, kom avgårde. Da Sebastian Lander (Team Trefor - Blue Water) støtet fra hovedfeltet, satte Fredrik sammen med en rytter fra Jo Piels, seg på hjul. Inn mot mål falt noen av tetfeltet. En av disse var Krister, men ettersom han hadde tilbragt store deler av løpet i front, ble han kåret til etappens mest offensive rytter. I spurten ble August #6 og Fredrik #10. Håvard og Oscar satt inn med hovedfeltet, og var i beredskap dersom bruddet skulle bli hentet.

Resultatet av dagens prestasjoner innebærer altså: Ledelse i lagkonurransen, Fredrik #3 i sammendraget og Krister kåret som etappens mest offensive rytter. Stort bedre kan det vanskelig gjøres. De to neste etapper er rittets mest utfordrende, og de vil nok gi store endringer i sammendraget. Men vi skal kjempe for våre posisjoner.

Dagens resultater her, og morgendagens etappe kan følges her.

Share