Optimismen spirer hos Team Coop i Normandiet

Krister Hagen close upKrister Hagen ble beste Team Coop-rytter på fjerde etappe.

Det var flere positive tendenser på dagens fjerde etappe av Tour de Normandie, hvor Krister Hagen ble nummer 12 og August Jensen samtidig avanserte to plasser til fjerdeplassen i sammendraget.

Etter tre etapper hvor det i hovedsak har vært August Jensen som har vist fram Team Coop-trøya i avslutningene, fikk Krister Hagen i dag sjansen. Han fikk dog den beste posisjonen inn på oppløpet og derfor ble det vanskelig å blande seg helt i toppstriden. Hagen kom over målstreken som nummer 12. Sammenlagthåpet August Jensen kom også inn med feltet, og det var nok til å avansere til en samlet fjerdeplass.

Les mer …

Kopi for Team Coop i Frankrike

IMG 0430
August Jensen (venstre) holdt seg tett til den gule ledertrøya på 3. etappe av Tour de Normandie.

Tredje etappe i Tour de Normandie ble nesten en tro kopi av den andre etappen. August Jensen ble igjen nummer 11 og bevarer sjetteplassen i sammendraget.
På forhånd hadde Team Coop forventet en hard etappe med regn og sidevind, men i stedet slapp rytterne relativt enkelt fra tredje etappe i Tour de Normandie, som på mange måter minnet om etappe to.

- Et brudd på fem mann kommer avgårde relativt tidlig og bortsett fra litt kamp om posisjonene fram mot et stykke med sidevind, ble det igjen en relativ lett etappe. Sidevinden kom aldri, så bortsett fra regn var det en helt grei etappe, forteller August Jensen.

Les mer …

August Jensen åpner med sjetteplass

August inn til sjetteplass
August Jensen inn til sjetteplass på første etappe.

Team Coop-rytteren August Jensen var med helt framme og ble nummer seks på åpningsetappen i det franske etapperittet Tour de Normandie.
Den 143 kilometer lange førsteetappen ble som forventet preget av sidevind. Allerede tidlig ble det dannet en stor frontgruppe på 80-90 ryttere, hvor Team Coop hadde med August Jensen, Fredrik Galta og Krister Hagen. Med tre mil igjen rammer rytterne den avsluttende lokale runden med en tøff målbakke som skal forseres totalt fire ganger.

- Folk er ganske slitne på slutten og bakken gir stor utskilling. Krister, Fredrik og jeg jobber og kommuniserer bra sammen i løpet av dagen og i avslutningen. Jeg kommer inn i bakken siste gang i en god posisjon i feltet hvor det kanskje bare er 25-30 mann igjen. To mann fra et brudd holder helt inn til mål og så blir jeg fire i feltet, som splitter helt opp i bakken. Det er en fin start som jeg er godt fornøyd med, forteller August Jensen.

Les mer …

August Jensen igjen med framme

IMG 0465
August Jensen og Team Coop kom godt gjennom 2. etappe av Tour de Normandie.

Tross sykdom var Team Coop-rytteren August Jensen igjen med framme på andre etappe av Tour de Normandie hvor han ble nummer 11.
Etter gårsdagens sjetteplass på første etappe var Jensen usikker på hvordan dagen i dag ville gå, da han sliter med sykdom og ikke føler seg helt i slaget. Heldigvis kom han relativt lett gjennom de 154 kilometerne til målbyen Forges-les-Eaux, hvor han ble nummer 11 i en samlet spurt. Dermed bevarer han også sjetteplassen i sammendraget.

- I utgangspunkt ville det være en fordel for oss med et hardt utskillingsløp, men med tanke på helsen var det kanskje fint at det ble en relativ rolig etappe, hvor et brudd med fire mann fikk lov å gå ganske tidlig. I finalen er det en stygg nedoverbakke kort før mål, så det blir veldig hektisk og mye kriging. Likevel greier jeg å komme meg i en fornuftig posisjon, men kjenner at jeg mangler de siste kreftene, sier Jensen.

Les mer …

Prestisjefylt utfordring venter Team Coop

DSC 4924Mandag er Team Coop for første gang til start i det prestisjefylte etapperittet Tour de Normandie.
Tour de Normandie kjøres over 7 dager og har gjennom mange år vært kjent for å tiltrekke mange av de beste kontinentallagene.

- Etappene er mellom 143 og 166 kilometer, og området er kjent for utfordrende værforhold og korte, bratte bakker. Derfor tror jeg det blir 7 hektiske dager med mye offensiv kjøring, som vi gjerne vil være en del av og være med til å skape, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Team Coops oppkjøring til Tour de Normandie har også vært utfordrende med en del sykdom og velt.

- Det gjør at vi har litt mindre feilmargin å spille på, og vi må ta vare på alle muligheter vi greier å skape. Vi vil på ingen måte se oss slått på forhånd eller gi opp uten kamp, sier Benjaminsen.

Team Coop stiller med følgende seks ryttere i Tour de Normandie:
Krister Hagen, Fredrik S. Galta, August Jensen, Philip Lindau, Ole André Austevoll og Øivind Lukkedal.