OscarOscar har allerede rukket å bli 22 år gammel. Stavanger er hans fødeby, og den byen svikter han ikke. Alt det andre du alltid har lurt på får du svar på her:

1. Instagram og Twitter 
Insta: oscaremillanda / Twitter: @OscarELanda

2. Antall år som syklist
Kranglet meg med til Grenland Petit Prix da jeg var 9 år. Den organiserte treningen under vingene til Mr T. Flaten begynte ikke før jeg var 10.

3. Antall sesonger på Coop-ØsterHus (før 2016)
Jeg har syklet 3 sesonger for Coop-Østerhus

4. Nåværende klubb + tidligere klubber og lag
Stavanger SK 4eva breh!

5. Ryttertype
Liker å kalle med en klassiker rytter med en giftig spurt.

6. Største resultat og/eller opplevelse med sykling
Min første UCI seier i GP Viborg! Da var nok også min største opplevelse, da min familie plutselig stod på sidelinjen og tok meg i mot over målstreken.

7. Skriv kort om din utvikling som rytter - fra ungdomsår til nå
Fra jeg var 10 til jeg var 16 år var jeg en liten fjott i forhold til de andre. Av den grunn likte meg best i et kupert terreng, men hadde alltid en god spurt. Da jeg ble junior gikk jeg fra small ramme til large ramme og la på med nesten 10 kg! Så da ble jeg rett og slett for stor i bakkene og begynte å utvikle meg som spurter og klassikerrytter.

8. Mål og forventninger foran 2016-sesongenJeg har som mål å bli proff. For å oppnå det forventer jeg flere topp plasseringer og UCI seire. Håper jeg kan ta revansj i første etappe av Tour of Norway! Så hadde det vært sykt fett om jeg kunne fått et gull i NM lagtempo sammen med SSK gutta!

9. Hvordan går forberedelsene til en ny sesong
Forberedelsene går bra! Holdt meg unna sykdom og langvarige skader. Har utviklet litt mer muskulatur, så håper jeg har litt mer trøkk i år. God motivasjon inn mot ny sesong og kjekt å få inn noen nye unge ryttere på laget.

10. Langsiktet mål som syklist
Nå er det en liten forskjell mellom mål og drøm, men å en gang bære stripene til en verdensmester lyder helt fantastisk. Jeg ønsker også å bare gjennomføre Paris Roubaix. Kjenne på smertene fra brosteinen og løftet fra folkemengdene langs løypa.

11. Skole, utdanning, jobb
Jeg har tatt en liten pause fra studiene. Jeg vil har mest fokus på sykkelen. Jeg jobber som støttekontakt når jeg er hjemme i Stavanger og har stor glede av det.

12. Hobby, fritidsinteresser
Jeg er en råtass på kjøkkenet! Gamer litt xbox med gutta og brettspill hvis vi virkelig skal hygge oss. Så har jeg en liten malergruppe da. Vi kjører lerret og akrylmaling! Bare kreativiteten som setter grenser! Jobber med å male utsikten fra leiligheten min. Det har vel tatt snart et år. Var ikke så lett som jeg først trodde.

13. Tidligere idretter
Hadde noen sørgelige år som fotballspiller. Testet også friidrett i ett år, og har fullført to langrennskonkurranser (startet også i disse med hensikt å vinne men slik ble det ikke helt).
Var på vei til å bli den nye Fritjof Nansen da jeg krysset Hardangervidda som 11 åring.

14. Hvilken bok ligger på nattbordet
På nattbordet mitt ligger Lars Mytting´s bok ”Svøm med dem som drukner”

15. Beste film i 2015
Det må bli ”Straight Outta Compton”. Digger skikkelig hip hop, så en film om de banebrytende N.W.A var rått! Må tilføye at "Pitch Perfect 2" ble sterkt vurdert.

16. Min musikk
Jeg er en soul elsker. Da snakker vi Otis Redding, Sam Cook og med litt funk er Stevie Wonder rå! Så skal det helst bli spilt av på vinyl, da får du den rike og levende musikken. Så digger jeg å råne litt i min lekre Golf TSI. Da kjører jeg selvfølgelig HipHop! 2pac, Notorious, J Cole og Nas!

17. Beste fredagsmat
Pizza laget på italiensk (mitt vis) vis.

18. Drømmebilen
Jeg vil ha noe som skiller seg litt ut her i Stavanger. Så en gul Bentley Continental GT.

19. New York eller Jotunheimen
Ingenting er som en guttetur i Jotunheimen!

20. Jotunheimen eller Lofoten
Jotunheimen

21. Sandstrand eller topptur
Topptur

22. Cola eller Pepsi
Cola, den orginale! Skal ikke ha noe zero greier, jeg er like mye ute etter energien som smaken.

23. Beste Squeezy bar
Den ny frukt baren med aprikos, appelsin og rosiner var fantastisk!

Fotoregi: Oscar E. Landa
Inspirasjon: Akon og hans "In my ghetto" samt Nick Cave med rosene

Share