pallen NM gateritt 2016Krister Hagen fra Team Coop-ØsterHus ble fredag kveld nummer to i NM-gaterittet i Bodø etter å ha vært i brudd store deler av rittet.

Alltid offensive Krister Hagen var igjen angrepslysten i kveldens NM i gateritt. Allerede etter 15 av rittets 50 minutter pluss tre omganger kom Rogaland-lagets eksil-sørlending avgårde i det avgjørende bruddet med Joker Byggtorget-rytteren Kristoffer Halvorsen. De to økte stille og rolig forspranget til feltet og var i mål mer enn halvandet minutt foran nummer tre. I den avsluttende spurten var Halvorsen dessverre hakket for sterk for Hagen.

- Planen var å lage et hardt løp, og derfor støtet jeg flere ganger i starten. Fikk til et bra samarbeid med Halvorsen og fikk etter hvert mye tid. Jeg prøvde å være taktisk på siste runden og ligge bak, men han fikk dessverre en liten luke i den siste svingen. Seieren var sånn sett fortjent og jeg er fornøyd med andreplassen, men vil virkelig gjerne vinne. Synes jeg har nok andreplasser i år, forteller Hagen.

Også flere av de øvrige Team Coop-ØsterHus-ryttere var særdeles aktive og ivrige for å vise at det ikke er tilfeldig at laget har dominert NM-gaterittet de siste årene. Blant annet forsøkte lagets hjemmebanefavoritt, August Jensen, å angripe underveis. Fjorårets nummer to, Håvard Blikra, var med i forfølgergruppen som kjempet om bronsemedaljen. Han måtte imidlertid nøyes med femteplassen, mens lillebror Erlend Blikra ble en flott nummer sju. August Jensen ble nummer åtte, Oscar Landa nummer 12 og Magnus Børresen nummer 27.

Nå gjelder det NM-ukens siste og mest prestisjefylte disiplin – fellesstarten – på søndag. Her skal Coop-ØsterHus-rytterne opp mot hele den hjemlige Norges-eliten pluss det største feltet av norske proffryttere noen gang.

Share