Web August vinner klatretrøya foto GAugust Jensen har vunnet bakkekonkurransen i Arctic Race of Norway to år på rad. Foto: G. Demouveaux_ARN

Team Coop-ØsterHus satser både på tv-tid, innlagte konkurranser og en framskutt plassering i sammendraget når Arctic Race of Norway starter torsdag.

Og laget har absolutt god grunn til å tro på at målsetningene kan oppfylles. I fjor var laget svært aktive i brudd og August Jensen sikret seg «laksetrøya» for andre år på rad som vinner av bakkekonkurransen.

- Vi vil naturligvis forsøke å følge opp fjorårets suksess i bakkekonkurransen. I tillegg kunne det være morsomt med en framskutt plassering i sammendraget, men vi må ikke glemme at det er et virkelig sterk felt som er til start i år, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Tøff løype
Sportsdirektøren betegner samtidig årets løype som den tøffeste i rittets korte historie. Sammendraget vil sannsynligvis bli avgjort på tredje etappe til Korgfjellet, men flere etapper har interessante perspektiver for laget. Andre etappe har for eksempel mål i sportsdirektørens hjemby, Sandnessjøen, mens fjerde og siste etappe avgjøres på hjemmebanen til August Jensen og Andreas Sandnes Olsen i NM-løypa i Bodø.

- Våre to bodøværinger er naturligvis ekstra motiverte. Men resten av laget har bestemt heller ikke problemer med å sette seg opp til disse store rittene på hjemlig grunn, forsikrer Benjaminsen.

Team Coop-ØsterHus stiller til start med disse seks ryttere på torsdag i Fauske:
August Jensen, Andreas Sandnes Olsen, Krister Hagen, Håvard Blikra, Oscar Landa og Øivind Lukkedal.

Share