Arctic etappe 1 foto ASO P. BalletDen blå og svarte Team Coop-ØsterHus-drakten på Krister Hagen (venstre) var godt synlig helt i front på mesteparten av førsteetappen i Arctic Race of Norway. Foto: ASO/P. Ballet.

Team Coop-ØsterHus’ knallsterke sørlending kom tidlig med i dagens sju-mannsbrudd på den 180 kilometer lange førsteetappen fra Fauske til Rognan. Underveis plukket Hagen poeng på til både klatre- og poengtrøya, men må foreløpig ta til takke med tredjeplassen i klatrekonkurransen.

- Det ble en hard dag i brudd med flere veldig sterke ryttere. Derfor lykkes det dessverre ikke å vinne noen av de innlagte spurtene, men alt i alt er jeg godt fornøyd med innsatsen og få vist trøyen fram, sier Krister Hagen etter etappen.

I den siste stigningen opp Ljøsenhammeren måtte Hagen og flere av bruddkameratene slippe fronten, og på de siste kilometerne inn mot mål fikk feltet hentet de siste restene av bruddet. Dermed ble det den ventede massespurten, hvor Aleksander Kristoff trakk det lengste strået i en tett duell med John Degenkolb.

Beste Team Coop-ØsterHus-rytter ble Håvard Blikra som nummer 19 i samme tid som vinneren. Med i første gruppe hadde laget også Andreas Sandnes Olsen, August Jensen og Øivind Lukkedal. Blikra var uheldig å bli implisert i en velt etter målstreken, men et par skrubbsår på begge knær gir forhåpentligvis ikke problemer på de kommende etapper.

Offensive igjen i morgen
I morgen venter nesten 200 kilometer fra Mo i Rana til Sandnessjøen. Her er det på forhånd lagt opp til nok en duell blant feltet hurtige herrer.

- Selv om feltet sannsynligvis vil komme samlet til mål, skal vi være offensive og prøve å få en mann med i brudd igjen, og gjerne samle flere poeng til bakketrøya, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen, som er fornøyd med innsatsen så langt:

- Håvard gjør det bra i den hektiske spurten i dag, og generelt føler gutta seg bra. Vi er med i bakkekonkurransen og har framdeles flere kort til sammendraget. Så vi er fortrøstningsfulle forut for resten av rittet.

Share