DSC 4372Det var ikke en slik målgang Oscar hadde planlagt i Stavanger og i en løype omkranset av venner og bekjente.

Tour des Fjords ble i dag avsluttet med en 183 km lang etappe omkring på Jæren. Rammen omkring løpet kunne ikke vært bedre; 100% sol, vindstille og mengder av folk både langs løypen og ved målgang i sentrum. Og Team Coop-ØsterHus planla å delta i front helt frem til målgang. August var dessverre noe påvirket av velten i går, men Oscar som har kjent seg bedre og bedre gjennom rittet, så frem til å vise frem trøyen under de avsluttende lokale rundene i Stavanger.

Da feltet svingte inn mot Grisabakken første gang satt han blant topp tyve, men midtveis i bakken hoppet kjedet av den fremre skiven. Han måtte av sykkelen, men kom seg opp til halen av feltet idet de nådde toppen. Der skjedde det igjen, og denne gangen kilte kjedet seg mellom skiven og rammen. Han fikk det på bare for å oppleve den tredje hendelsen nærmest umiddelbart. Da falt også en mekanisk bit av den fremre skifteren. Deretter virket drivverket OK, men over minuttet var tapt. Han gjorde et forsøk på å hente feltet men maktet dessverre ikke. Dermed ble det en rolig avslutning. Helt motsatt av håpet. Men opplevelsen var symtomatisk for sesongen. Dette var langt fra første gang tilfeldighetene har spilt i mot.  

August og Øyvin kjørte med hovedfeltet 30 sekund bak Alexander. En del minutter gikk før Oscar trillet i mål. Og noe bak kom Ole som la ned et stort stykke arbeid under gårsdagens etappe. I sammendraget ble August vår beste med en 27de plass. Velten i går gjorde at det ikke endte helt som håpet.

Resultater her.

DSC 4346Alexander tok både etappen og sammendraget. Vi gratulerer og lar oss særlig imponere over hans avslutning i Suldalsosen!

DSC 4127-001Supert på Jæren i dag.

DSC 4178Mye Joker og Katusha i front.

DSC 4225Vakkert også på Eiganes. 

Share