august hvit web
Den 25-årige Team Coop-ØsterHus-profilens proffdrøm er satt på vent etter sponsorproblemer i One Pro Cycling. Han blir i stedet en god forsterkning for Team Coop i 2017.

Da en viktig sponsor i det britiske prokontinentallaget One Pro Cycling trakk seg i siste liten, ble proffkarrieren til August Jensen også lagt på is for en stund. Laget hadde ikke lenger budsjett til å fortsette på prokontinentalnivå, og det oppsto stor usikkerhet rundt rittprogrammet og rytterstallen for 2017-sesongen. Derfor har bodøværingen nå valgt å komme tilbake til det laget som han knapt hadde forlatt.

- Alt skjedde veldig fort og sponsorens utmelding kom også som en stor overraskelse for One Pro. De har opptrådt fair hele veien. Usikkerheten rundt laget i 2017 gjør også at de er enige i at det er best for min videre utvikling å ta et år mer på Team Coop i kjente omgivelser, hvor jeg er sikker på å få kjøre ritt på det rette nivået, forteller Jensen. 

Fortsatt godt forhold
Til tross for den braste proffkontrakten har Jensen ikke noe dårlig inntrykk av folkene bak One Pro Cycling. Tvert imot ser han stadig en god mulighet for å komme inn på laget, hvis det lykkes å stable et prokontinentallag på benene igjen i 2018.

- Ingen av partene har brent noen broer. Jeg vet at personene i One Pro fortsatt har ambisjoner og ønsker å komme tilbake som profflag. Da er det bare opp til meg å fortsette med å prestere, slik at jeg stadig er en interessant rytter for dem, sier han.

Ser framover
Helt fra det ble kjent at One Pro ikke kunne fortsette på prokontinentalnivå, har Jensen hatt en tett dialog med sitt gamle lag som neste år skifter navn til Team Coop. Her ble det hurtig klart at han kunne få en plass på 2017-laget.

- Det er klart at det ikke er slik jeg hadde forestilt meg det skulle være, og utmeldingen fra One Pro var selvfølgelig et skikkelig slag i ansiktet. Akkurat der og da var det dårlig med motivasjonen, men det har jeg lagt bak meg og nå fokuserer jeg på å se framover. Vi får et veldig sterkt lag i Team Coop neste år, og det blir uansett kjekt å komme i gang igjen, sier Jensen som blant annet håper å vise seg fram i de store norske etapperittene som han gjorde i år.

Solid forsterkning
Sportsdirektør i Team Coop, Olav Aleksander Benjaminsen, er ergerlig over situasjonen til August Jensen og laget, som hadde et felles mål om å sikre en proffkontrakt. Nå gleder han seg imidlertid over å få den sterke rytteren tilbake på laget.

- Det var en veldig kjedelig situasjon for alle. August hadde naturligvis gledet seg, og vi gledet oss med ham. Men skjedd er skjedd og nå gleder vi oss i stedet over å få enda en klasserytter inn på 2017-laget. Han har gjennom flere sesonger vist at han er kjempesterk, solid og stabil. Derfor må målet igjen være å finne nivået som kan sikre en proffkontrakt til August, forklarer Benjaminsen og fortsetter:

- August er en erfaren rytter som i tillegg til å kjempe med om seieren i mange av rittene også vil få stor betydning som for de mange unge ryttere som blir en del av laget neste sesong.
I forbindelse med at hovedsponsoren Coop girer opp sykkelsatsningen skifter Team Coop-ØsterHus neste år navn og blir til Team Coop. Laget kommer til å bestå av følgende ryttere:
Ole André Austevoll, Erlend Blikra, Håvard Blikra, Fredrik Strand Galta, Krister Hagen, Gustav Höög, August Jensen, Joakim Kjemhus (intensjonsavtale), Philip Lindau, Øivind Lukkedal, Andreas Sandnes Olsen, Even Rege, Anton Tunset (intensjonsavtale) og Håkon Lunder Aalrust (intensjonsavtale).

Share