IMG 2587 webPå lørdag drar Team Coop på årets andre treningssamling i spanske Benidorm. Her skal rytterne spisse formen foran sesongåpningen i Portugal senere i februar.

De 11 Team Coop-ryttere samt de tre rytterne på intensjonsavtale skal de neste godt to ukene legge ned de siste treningstimene og gjøre de siste forberedelsene forut for Volta ao Alentejo under varmere himmelstrøk – hvis alt går etter planen. Årets første samling i Benidorm i midten av januar ga nemlig litt uventede utfordringer med været.

- For første gang siden 1982 fikk området rundt Benidorm snø i januar måned. Det var selvfølgelig ikke det vi hadde regnet med, men vi fikk gjennomført treningene stort sett som planlagt. Bare en enkelt trening måtte rykkes inn i en spinningsal, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.


Tidligere intensivering
I forhold til tidligere år, intensiverer Team Coop treningen tidligere på året. Det skyldes primært at oppstarten i det portugisiske etapperittet Volta ao Alentejo kommer tidligere i år etter at rittet nå er kategorisert som UCI 2.1.

- Den høyere kategorien betyr at vi kan forvente et høyere nivå. Vi må nok justere ned forventningene noe i forhold til gul trøye til August Jensen og 2. plass til Krister Hagen i Portugal i fjor, men vi ser frem til å starte sesongen på et høyt nivå. Derfor har vi flyttet frem den intensive oppkjøringen noe sammenlignet med i fjor og vi skal være i rute med forberedelsene våre til sesongstart, forklarer Benjaminsen.

IMG 2570 web

Både Krister Hagen og Erlend Blikra feiret bursdagen på lagets første samling i Benidorm. 

Godt forberedt
Generelt er sportsdirektøren godt fornøyd med treningen så langt, hvor intensiteten fra den første samlingen er videreført til treningene i Norge mellom samlingene. De neste ukene vil det fortsatt være fokus på intensitet og mer fart før mengden gradvis justeres ned mot sesongåpningen.

- Vi er bedre rustet enn noen gang. Coops satsning samt sterk oppbakking fra flere nye og gamle sponsorer betyr at vi har et sterkere og bredere lag med 14 ryttere. Også organisasjonen rundt laget og utstyret er et nivå høyere enn tidligere. Da blir det spennende å se hva vi kan omsette det til på landeveien, sier sportsdirektøren.

Rett etter treningssamlingen i Benidorm fra 4. til 20. februar drar åtte ryttere og mannskap videre til Portugal for å innlede sesongen i Volta ao Alentejo 22. til 26. februar.

Share