Krister Hagen close upTeam Coop-rytteren åpnet sesongen og etapperittet Volta ao Alentejo med en meget sterk tiendeplass.

Krister Hagen hadde også i fjor en meget sterk vårsesong og tok blant annet andreplassen i fjorårets utgave av Volta ao Alentejo. Med dagens tiendeplass ser det ut som om han er klar til å kjempe med i toppen igjen i år.

- Det er en meget sterk prestasjon av Krister. Det er vårt første ritt og meget tidligere på året enn tidligere sesonger. Det er sterke ryttere som er foran ham, og alle, unntatt én, har allerede kjørt flere ritt. Det understreker bare at han har forberedt seg godt og er klar, sier en imponert sportsdirektør, Olav Aleksander Benjaminsen.

Dagens åpningsetappe var på papiret den hardeste med fem kategoriserte stigninger på den siste halvdelen av etappen. Tidlig på etappen fikk to ryttere opparbeidet en solid luke på mer enn ti minutter, men da rytterne nådde fram til den første stigningen var feltet samlet. 

- På toppen er både Krister og August med blant de første 40-50 mann. I gruppen bak satt Philip Lindau lenge og jaktet uten å få kontakt med de forreste. Dessverre begynte August å føle seg småsyk på etappen og slapp derfor tetgruppen med cirka 20 kilometer til mål. Han trillet forholdsvis rolig til mål og sparret litt krefter, så nå må vi se hvordan han har det i morgen, forteller Benjaminsen fra Portugal.

De resterende Team Coop-ryttere klarte seg stort sett som forventet og kom inn med det store feltet nesten 20 minutter bak vinneren.
Morgendagens etappe er på 171 kilometer og på papiret mindre krevende. Likevel ønsker Benjaminsen at Team Coop-rytterne er oppmerksomme fra start.

- Vinden kan komme til å spille en rolle. Samtidig vet vi fra i fjor at bonussekundene underveis kan bli veldig avgjørende i sammendraget, og med Krister fremme, må vi være våkne og kjøre for sekundene hvis leiligheten byr seg. I tillegg er det en teknisk finale, som kan bli meget hektisk, sier han og fortsetter:

- Krister føler seg bra og det er derfor naturlig at vår fokus nå blir å holde ham fremme i sammendraget. Dermed ikke sagt at vi ikke kan prøve oss i brudd underveis. Nå er vi i gang, de fleste nerver er borte og så forventer jeg at flere av gutta har lyst til å gi gass.

Share