Krister Hagen 1 etappe foto Volta ao AlentejoKrister Hagen på første etappe av Volta ao Alentejo. Foto: Volta ao Alentejo.

Team Coops Krister Hagen hentet verdifulle bonussekunder og avanserte til fjerdeplassen etter andre etappe av Volta ao Alentejo, hvor også Øivind Lukkedal var aktiv tidlig på etappen.
Den 171 kilometer lange andre etappen åpnet i meget høyt tempo med mange bruddforsøk. Tidlig fikk Team Coops Øivind Lukkedal en luke sammen med sju andre ryttere, men bruddet ble relativt hurtig annullert av det jaktende feltet.

- Vi ville gjerne med i brudd og kanskje få kjørt Krister i stilling til å ta noen bonussekunder. Det så ut som om det var flere lag som hadde samme plan. I hvert fall gikk det nesten 75 kilometer før det første skikkelige bruddet ble etablert, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Med i firemanns-bruddet satt Krister Hagen, som dermed hadde sjansen for å hente tre bonussekunder på etappens tredje innlagte sprint etter 100 kilometer.

- Krister tar de tre sekundene, som kan bli veldig avgjørende senere. Nå er han nummer fire i sammendraget, hvor det er fortsatt veldig tett i toppen. Det er godt at se at taktikken lykkes og at vi nå har et enda bedre utgangspunkt foran de neste etappene, sier Benjaminsen.

Etter sprinten slapp Krister Hagen bruddet og ventet på feltet for å spare litt på kreftene. Feltet hadde god kontroll på de resterende ryttere i bruddet og etappen endte i en samlet spurt med nederlandske Johim Ariensen fra Metec-laget som vinner. Beste Team Coop-rytter ble Fredrik Galta som nummer 16.

- Det er veldig positivt å se Fredrik med fremme. Han har slitt med litt sykdom i fjor høst og vinter og har ikke helt hatt den sesongoppkjøringen vi kunne håpe på, men det ser allerede mye bedre ut, forteller Benjaminsen.

Før dagens etappe måtte August Jensen dessverre bryte rittet grunnet sykdom. Underveis på etappen mistet Team Coop også Håvard Blikra, som var involvert i en velt. Det ble en del kutt og skrubbsår, men heldigvis ikke noe alvorlig.

I morgen venter rittets lengste etappe på 208 kilometer, hvor Team Coop igjen vil prøve å være synlige.

- Målet er selvfølgelig å holde Krister fremme. Nå må vi først studere etappen nærmere og legge en plan, men hvis sjansen byr seg, vil vi selvfølgelig gjerne med i brudd og eventuelt prøve å hente flere bonussekunder til Krister, sier Benjaminsen.

Share