LagpresentasjonTeam Coop fortsetter de gode taktene i Volta ao Alentejo, hvor alle kom inn med forreste gruppe på dagens etappe. Foto: Volta ao Alentejo.

Tredje etappe av Volta ao Alentejo ble preget av høy fart, nervøs kjøring og en stor velt på den siste kilometeren. Heldigvis kom Team Coop helskinnet igjennom og forsvarte fjerdeplassen i sammendraget.

Den tette kampen i toppen av sammendraget gjorde at flere lag ønsket å sikre seg bonussekunder underveis på dagens 208 kilometer lange tredje etappen. Det resulterte i høyt tempo fra start og ingen bruddforsøk fikk lov å gå.

- Jeg tror det er første gang i min tid som rytter og sportsdirektør at det ikke blir etablert et skikkelig brudd i et ritt som dette. Alle ville ligge foran og sikre seg bonussekunder til sammenlagtkandidatene sine, så det ble en veldig hard etappe, forteller Team Coops sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Team Coop forsøkte også å sikre seg sekunder til Krister Hagen, men dessverre uten held. Heller ikke i avslutningen kunne Hagen eller resten av Team Coop gjøre seg gjeldende helt fremme.

- Det var mye nervøs kjøring og kanskje mange trette ben på slutten. Det ga dessverre en rekke velt underveis og kort før mål, hvor mange ryttere gikk ned i en hektisk avslutning med rundkjøringer og en småfarlig 90 graders sving. Krister blir litt hindret av velten og blir vår beste som nummer 24, men vi skal være glade for at vi får alle helskinnet igjennom etappen med det forreste feltet, sier Benjaminsen.

Selv om Hagen ikke fikk bonussekunder i dag, forsvarte han fjerdeplassen – bare ét sekund bak plassen på podiet. Dermed har laget fortsatt et godt utgangspunkt før helgens to avsluttende etapper.

- De neste dagene blir spennende. I dag så vi at mange lag ønsker å holde seg fremme i tetkampen, men nå får vi se i morgen om det harde kjøret begynner å sette sine spor. I morgen kommer vi helt ut til kysten, hvor vinden kan få stor betydning. Det er værforhold som vanligvis passer oss nordmenn godt, så vi skal holde oss fremme og prøve å se om vi kan vinne litt tid underveis, forklarer Benjaminsen.

Share