Fredrik Galta og Philip Lindau tredje etappe foto Volta ao AlentejoPhilip Lindau og Fredrik Galta i selskap med den gule ledertrøya på tredje etappe. Foto: Volta ao Alentejo.

Team Coop og Krister Hagen er igjen i år med i kampen om pallplassene før siste etappe av Volta ao Alentejo.

I motsetning til tredje etappen fikk fire lykkeriddere relativt tidlig lov å etablere et brudd på fjerde etappe i Volta ao Alentejo. Feltet hadde imidlertid god kontroll, og mot slutten var feltet igjen samlet og klare for spurt.

På de avsluttende meter ble det flere mindre splitt i feltet, men heldigvis klarte Team Coops håp i sammendraget, Krister Hagen, å henge med den forreste gruppen og ble til slutt beste Team Coop-rytter som nummer 11.

Dermed forsvarte Hagen også fjerdeplassen i sammendraget. Bonussekunder til en av de nærmeste konkurrentene betyr imidlertid at avstanden til pallplassen nå er 3 sekunder.

- Fra i fjor vet vi at tingene kan endre seg på siste etappe. Derfor vil vi naturligvis prøve å gjøre alt vi kan og angripe helt til målstreken for å hente de nødvendige sekundene. Det blir vanskelig, men gutta kjenner avslutningen fra i fjor. Den er teknisk med god mulighet for å lage ravasje. Det er i hvert fall vår plan, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen. Han gleder seg samtidig over at rytterne allerede har funnet inn i en god rittrytme:

- Det gir oss god grunn til å være optimistiske både foran siste etappe her i Portugal, men også med tanke på de kommende ritt, sier han.

Femte og siste etappe er 169 kilometer fra Ferreira do Alentejo til Évora. I fjor ble Krister Hagen nummer fire på den tilsvarende etappen, men måtte dessverre se seg henvist til andreplassen i sammendraget.

Share