Krister Hagen intervjuDet ble en sesongåpning over forventning, da Krister Hagen ble nummer ni på siste etappe av Volta ao Alentejo og dermed forsvarte fjerdeplassen i sammendraget.
Med fjerdeplassen er sesongens første UCI-poeng allerede i hus for Hagen og Team Coop. Hovedpersonen selv er godt fornøyd med resultatet.

- Det er bedre enn jeg turte håpe på. Selv om jeg har hatt en tett på optimal oppkjøring gjennom vinteren og på treningssamlingene til laget, vet man aldri helt hvor man står før første ritt. Men på første etappe kjente jeg at dette kunne bli bra og jeg er meget fornøyd med fjerdeplassen, sier Krister Hagen.

Før den avsluttende femteetappen var Hagen fortsatt på skuddhold til en pallplass, men bak ham var kampen også tett. Derfor var det nervøsitet hos Team Coop i målområdet etter etappen mens de siste bonussekundene ble talt opp.

- Vi visste hurtig at det var på målstreken det hele ville bli avgjort. Gutta gjør en bra jobb for Krister hele dagen og han kjører selv en flott finale med god støtte fra Øivind Lukkedal. Dessverre klarte vi ikke å komme helt opp og ta bonussekunder i avslutningen, men til gjengjeld lykkes det å forsvare fjerdeplassen, som er meget sterkt, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.


Lover bra
Sesongåpningen gjør sportsdirektøren optimistisk med tanke på de neste rittene og resten av sesongen.

- Vi viser at vi kan hevde oss på høyt internasjonalt nivå allerede tidlig på sesongen. Rytterne har allerede funnet inn i et godt samarbeid og en god rittrytme. Og et godt resultat som dette gir ekstra selvtillit og en god følelse inn til de neste rittene, sier Benjaminsen.

Også Krister Hagen ser optimistisk på fortsettelsen, hvor han håper å kunne hente sin første UCI-seier.

- Det starter bra som i fjor, og hvis jeg klarer å kopierer fjorårets vårsesong, skal jeg se meg veldig godt fornøyd, men jeg bytter gjerne et par av pallplassene for en seier. Nå må vi bare fortsette den gode treningen og offensive kjøringen. Så kommer resultatene automatisk. Så er det mindre viktig om det er meg eller andre på laget som tar seieren, sier en lojal Hagen.

Neste oppgave for Team Coop blir søndag 5. mars i det franske endagsrittet Grand Prix de la Ville de Lillers.

Share