web Håvard vinner av kombinert trøya 2016 Foto Grand Prix Lillers
Team Coop og Håvard Blikra var veldig synlige i fjorårets GP de la Ville de Lillers. Dessverre blir årets utgave uten Håvard Blikra. Foto: Grand Prix Lillers.

Neste ritt på kalenderen for Team Coop er det nord-franske endagsrittet Grand Prix de la Ville de Lillers, hvor laget og Håvard Blikra i fjor hentet sesongens første UCI-poeng.

I år har Team Coop allerede satt inn de første UCI-poengene på kontoen etter en flott samlet fjerdeplass til Krister Hagen i Volta ao Alentejo. Derfor er sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen også relativt optimistisk foran søndagens ritt.

- Både med tanke på vær og til dels løypen, blir det noe annet enn i Portugal. Fra sol og behagelige temperaturer er det tilbake til Vestlands-likende tilstander, men det bør vi nok kunne takle. Jeg har tro på at vi har flere kort som kan sitte med og gjøre det bra i finalen, sier han.

Benjaminsen forutser et utskillingsløp lik tidligere utgaver av det 185 kilometer lange rittet, som kjøres i en lokal runde rundt byen Lillers. I fjor kom Håvard Blikra med i et tidlig brudd, som senere fikk følgeskap av en litt større gruppe som mer eller mindre holdt sammen til mål, hvor Blikra ble nummer sju.

web Håvard i brudd Foto Grand Prix LillersBlikra avløser Blikra
Håvard Blikra får imidlertid ikke anledning til å forbedre resultatet fra i fjor, da han fortsatt sliter litt med følgene av velten i Volta ao Alentejo. Han erstattes av lillebror Erlend Blikra, som får følgeskap av Krister Hagen, Fredrik Strand Galta, Philip Lindau, August Jensen, Ole André Austevoll, Even Rege og Øivind Lukkedal.

- Bortsett fra Erlend har alle gutta en god del løpskilometer i benene fra Portugal. Samtidig fikk vi testet rutiner og fordelt oppgaver i Portugal. Det er alt sammen en fordel, og vi er litt mer innkjørte i forhold til i fjor, sier Benjaminsen og fortsetter med et smil:

- Tradisjonelt sett har rittet vært populært blant norske lag, men det har bare vært én norsk vinner tilbake i 1999, så kanskje det er på tide med en ny norsk triumf.

Team Coop blir ikke det eneste norske laget, da Team Joker Icopal også står på startstreken. De får hard motstand fra blant andre de tre pro-kontinentallagene Sport Vlaanderen – Baloise, WB Veranclassic Aqua Protect og Direct Energie.

 

Share