DSC 4947Team Coop stiller i helgen til start i de to nederlandske UCI-rittene Ronde van Drenthe og Rabobank Dorpenomloop Rucphen.
Flere av rytterne på Team Coop har tidligere kjørt begge rittene, så det er ikke helt ukjent terreng som venter laget. Rytterne skal dog forvente sterk motstand – spesielt på lørdagen i 1.1-rittet Ronde van Drenthe, hvor World Tour-lagene Lotto Soudal og Team LottoNL-Jumbo er til start sammen med blant andre ti pro-kontinentallag.

- Løypen inneholder 11 sektorer med brostein, hvor det blir en hard posisjonskamp for å holde seg framme. Samtidig er det meldt opphold og forholdsvis vindstille, så det blir meget sannsynlig det taktiske spillet fram mot og inn på brosteinspartiene som kommer til å avgjøre rittet, forutser sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Også i søndagens kategori 1.2-ritt Rabobank Dorpenomloop Rucphen forventer Benjaminsen at det taktiske kommer til å bestemme utviklingen i rittet.

- Dette er en kategori ritt som generelt passer oss godt, og hvor vi kan gjøre oss forhåpninger om å kjøre med om seieren, sier han.

Sportsdirektøren kan også glede seg over igjen å ha med Håvard Blikra, som på grunn av en velt i sesongåpningen i Portugal måtte stå over Grand Prix de la Ville de Lillers forrige helg. Her var også Fredrik Galta ute med sykdom. Også han er tilbake i helgen, hvor Team Coop stiller med følgende lag:

Håvard Blikra, Erlend Blikra, Krister Hagen, August Jensen, Fredrik Galta, Philip Lindau, Even Rege og Ole André Austevoll.

Share