August JensenDet ble ikke helt den helgen Team Coop hadde håpet på i de to nederlandske UCI-rittene Ronde van Drenthe og Rabobank Dorpenomloop Rucphen.
Rytterne visste på forhånd at det ville bli sterk motstand fra et par World Tour-lag og en lang rekke pro-kontinentallag. Likevel hadde Team Coop forhåpninger om å kjempe med helt i toppen. Slik gikk det dessverre ikke. Både lørdag og søndag ble August Jensen best plasserte Team Coop-rytter som henholdsvis nummer 17 og 23.

- Lørdag er Krister og jeg med fremme da utskillingen skjer på de tøffe brosteinspartier i andre halvdel av rittet. Dessverre er vi litt uheldige med at vår servicebil blir fanget bak de mange små gruppene. Det betyr at vi er uten drikke i fem mil i en avgjørende fase. Det gjør nok at det blir litt tyngre enn nødvendig mot slutten og jeg ikke helt har krefter til en god spurt, sier August Jensen.

Også i søndagens ritt havner Jensen i den fremste gruppen etter en splitt i feltet, men som ene Team Coop-rytter mot flere sterke fulltallige lag, ble det vanskelig å blande seg i toppkampen.

- Jeg måtte gamble litt og kommer dessverre ikke med da det avgjørende bruddet med ti mann blir etablert. Mot slutten kommer Krister og Erlend opp til min gruppe, men vi får aldri kommunisert ordentlig og spurten blir litt halvveis, forklarer Jensen.

I en helg hvor toppresultatene uteblir, kunne man håpe at laginnsatsen til gjengjeld var i topp, men også her er det plass til forbedringer forut for de kommende uker. Her venter harde oppgaver som UCI 1.1-rittet Handzame Classic og etapperittet Tour de Normandie.

- Vi må ta litt selvkritikk. Alle på laget har høyere ambisjoner enn det vi klarte å få til, og jeg tror at alle er enige om at vi ikke holdt nivå denne helgen. En del av forklaringen kan være at flere fortsatt ikke er helt på toppen etter småsykdom og velt, men alle er på vei tilbake. Og nå har vi god mulighet for å revansjere oss de neste ukene, poengterer Jensen.

Share