Team coop lagbilde webEtter en mindre god helg sist helg er Team Coop fredag klar til å revansjere seg i det belgiske UCI 1.1-rittet Handzame Classic.
Med World Tour-lagene Bora – Hansgrohe, Team Katusha – Alpecin, Quick Step Floors og Lotto Soudal samt flere av de beste pro-kontinentallagene på startstreken, får Team Coop meget hard motstand i Belgia.

- Vi forventer ingen topplasseringer i helgens Handzame Classic, men vi skal ta vare på de mulighetene som vi greier å skaper underveis i løpet. Dette er et løp som flere av de største lagene bruker som ren oppkjøring til de store klassikerne, som er rett rundt hjørnet. Kategori 1.1. løp som dette er i utgangspunkt for stort for oss til å brukes som oppkjøring, men vi kommer til å ha konkrete arbeidsoppgaver som går på forberedelser inn mot Tour de Normandie, som starter allerede mandag, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Handzame Classic har de siste årene endt som et oppgjør spurterne imollom fra relativt store grupper. Da er en rytter som August Jensen Team Coops beste kort, selv om han ikke er en rendyrket spurter. I år kan både vær og løype imidlertid være med til å endre situasjonen før finalen.

- De første 4-5 mil går langs sjøen og heretter følger 4-5 mil rett sør med 8 m/s vind fra vest. Med andre ord må vi være klar fra start. Rittet avsluttes med 4 runder á 16 kilometer med en god stigning cirka midtveis, så det er langt fra sikkert at det blir massespurt i år, forklarer Benjaminsen.

Med seg til Belgia har sportsdirektøren følgende lag:
Ole André Austevoll, Erlend Blikra, Håvard Blikra, Fredrik S. Galta, Krister Hagen, August Jensen, Philip Lindau og Øivind Lukkedal.

Share