Eks-World Tour-rytter og norsk profil til Team Coop

Fredrik Ludvigsson foto Wouter Roosenboom Team Giant AlpecinDen tidligere Team Giant-Alpecin-rytteren Fredrik Ludvigsson er klar for Team Coop. Foto Wouter Roosenboom/Team Giant-Alpecin

Team Coop styrker seg kraftig foran 2018-sesongen med den tidligere Giant-Alpecin-rytteren Fredrik Ludvigsson og den allsidige Trond Håkon Trondsen.
Begge ny-signeringene er 23 år, men har tross deres unge alder en god porsjon rutine fra det internasjonale sykkelsirkuset. Således kan begge ryttere vise til UCI-seire og flere topplasseringer.

- Fredrik og Trond Håkon er klare styrkelser av laget. Det er ryttere som har prestert på meget høyt nivå. Derfor kan vi også forvente at de vil blande seg i toppstriden både nasjonalt og internasjonalt i 2018, sier sportsdirektør i Team Coop, Magnus Børresen.

Les mer …

Team Coop forlenger med VM-rytter og ungt talent

Gustav Höög under VM forberedelsene i Bergen foto Niklas WallnerGustav Höög, som fredag kjører U23-VM for Sverige, kjører også for Team Coop i 2018. Foto: Niklas Wallner.

Den svenske U23-VM-rytteren Gustav Höög og det unge spurttalentet Joakim Kjemhus kjører også for Team Coop i 2018.

Den 22-årige svensken, Gustav Höög, fikk en vanskelig start på Team Coop-karrieren på grunn av en skadeplaget vinter. I løpet av sesongen ble han sterkere og sterkere og viste seg som en god hjelperytter i flere av laget internasjonale topplasseringer. De gode taktene resulterte til slutt i uttak til VM i Bergen, hvor han fredag skal representere Sverige på U23-fellesstarten.

- Jeg var aldri i tvil om at jeg ønsket å bli i Team Coop. Det har vært et stort steg opp, og laget har alt jeg trenger for å utvikle meg og bli bedre. På tross av skadene i vinter, ble 2017 en brukbar sesong, men jeg føler fortsatt jeg har mer å bevise. Forhåpentlig kan jeg selv være med til at kjøre om seierne neste år – min første UCI-seier er et stort mål for 2018, sier Höög.

Les mer …

August Jensen takket flott av i Team Coop-drakta

August Jensen og Krister Hagen med Thor Hushovd foto ASO Gautier DemouveauxFoto: ASO/Gautier Demouveaux

Med en 4. og en 17. plass i sine to siste ritt for Team Coop, fikk August Jensen en fin avslutning i laget, før karrierens foreløpige høydepunkt på søndag i VM i Bergen.

Fredag og søndag var Team Coop i aksjon i to sterkt besatte UCI 1.1-ritt i Belgia og Frankrike. Begge dager var August Jensen med langt fremme. Særlig i fredagens Kampioenchap van Vlaanderen imponerte 26-åringen igjen da han tok 4. plassen bak verdensklassespurtere som Fernando Gaviria og Dylan Groenewegen.

Søndag havnet Jensen litt lengre bak på 17. plassen i franske Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais, hvor et brudd overraskende klarte å holde helt til mål.

- Både fredag og søndag er det litt kaotiske avslutninger, men jeg sitter i gode posisjoner inn på oppløpet. Søndag var avslutningen litt vildere og raskere og her satt det kanskje litt i bakhodet at jeg ikke ville risikere å gå i bakken med 60 kilometer i timen rett før VM på søndag, sier Jensen.

Les mer …

Tung dag for Team Coop i Belgia

web Øivind Lukkedal foto Szymon GruchalskiØivind Lukkedal ble beste Team Coop-rytter i dag i Belgia. Foto: Szymon Gruchalski

Team Coop-rytterne havnet litt bakpå og kom seg aldri riktig fram igjen i dagens UCI 1.1-ritt Omloop van het Houtland Lichtervelde i Belgia.

Det 195 kilometer lange rittet var preget av mye vind. På et sidevindstykke kommer en 30-manns gruppe avgårde uten Team Coop-deltakelse. Håkon Aalrust, Anton Tunset og Øivind Lukkedal jobbet hardt for å komme opp. Det greide de til slutt, men slitet hadde kostet litt for mye til at rytterne klarte å komme seg fram i finalen.

- Anton måtte dessverre gi seg etter å ha gjort en god jobb. På slutten prøver Håkon og jeg å samarbeide for å få en god posisjon i spurten, men vi blir fullstendig sperret inne på den siste kilometeren. Det var en skuffende avslutning, forteller dagens beste Team Coop-rytter, Øivind Lukkedal, som ble nummer 40 rett foran Håkon Aalrust.

Les mer …

Ti hektiske dager avslutter sesongen for Team Coop

Team Coop klare for Tour of Norway webFra fredag og ti dager fram avslutter Team Coop sesongen med seks harde ritt i Belgia og Nord-Frankrike.
Først ut er det belgiske UCI 1.1-rittet Kampioenchap van Vlaanderen på fredag, hvoretter det søndag venter franske Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais, som også er i UCI 1.1-kategorien.

- Det er begge nye ritt for oss, hvor vi virkelig får teste oss mot noen av verdens beste ryttere, da flere World Tour-lag er på startstreken i begge rittene. Derfor er det også to optimale ritt i de siste VM-forberedelsene for August Jensen og Gustav Höög, forteller Team Coop sportsdirektør, Magnus Børresen.

Les mer …