Foreløpig slutt for Andreas Sandnes Olsen

Sandnes Olsen og Jensen foto Avisa Nordland Stian HøglandAndreas (til høyre) med en annen bodøværing på Team Coop, August Jensen. Foto: Avisa Nordland / Stian Høgland.

Andreas Sandnes Olsen avslutter tiden i Team Coop etter inneværende sesong. Han har slitt med utmattelse i etterkant av en lungebetennelse i desember 2016 som har gjort at han må legge sykkelen vekk for en periode.

Andreas legger opp for nå, men utelukker ikke at lysten for å satse på sykkel igjen blomstrer opp når helsen kommer seg. Han setter ikke noe tidsperspektiv på det og tar det som det kommer i takt med bedringen i helsesituasjonen. En toppidrettssatsning er naturlig nok ikke noe som står i tankene per i dag. Andreas jobber målrettet hver dag for å bli 100% frisk, og det går bedringens vei.

Det har vært en sesong preget av et virus som har vært vanskelig å behandle. Han har hele tiden hatt som mål å komme tilbake på sykkelen, men merker at kroppen ikke vil like mye som det hodet vil. Han erkjenner at det ikke har vært lett, men ser nå mer positivt på det og er glad for de sesongene han har hatt i Team Coop. Han trekker frem NM på hjemmebane i Bodø, og spesielt Arctic Race of Norway som store opplevelser. GP Viborg i fjor var også en god opplevelse, hvor han kjørte sterkt og beviste sine kjøreegenskaper.

Les mer …

Lojale arbeidshester gir seg

web innskriving Tour des Fjords
Austevoll skriver seg inn under årets Tour des Fjords mens Lindau med de svenske mesterskapsstripene på ermene venter i køen (foto: Szymon Gruchalski). 

To av Team Coops mest verdifulle ryttere, Philip Lindau og Ole André Austevoll, setter begge konkurransesyklene i garasjen etter 2017-sesongen.
Både Philip (26) og Ole André (23) har levert noen av sine beste prestasjoner i Team Coop-drakta i skyggen av lagets ”stjerner” som lojale og uvurderlige hjelperyttere. Derfor har de kanskje heller aldri vært blant de mest synlige for folk på utsiden, men internt i laget vil kjørestyrken, lojaliteten og selvoppofrelsen blir savnet.

Les mer …

Dansk dynamitt til Team Coop

web Louis Bendixen vinner i Herning foto CyclingPhoto.dkTeam Coop har signert med den 22-årige dansken, Louis Bendixen, som skifter fra danske ColoQuick CULT. Bendixen vant tidligere i år det prestisjefulle gaterittet i Herning. Foto: CyclingPhotos.dk
 
Team Coop har i 2017 hatt god suksess med to svenske ryttere og i 2018 får det Rogalandsbaserte sykkellaget altså enda et skandinavisk islett i form av Louis Bendixen. Den tidligere junior-danmarksmester og U23-landslagsrytter på mountain bike har siden 2015 satset på landeveien, hvor han har vist seg som en meget allsidig rytter, som er bra oppover, kjører en solid tempo og har en god spurt.

- Louis er en spennende rytter som fortsatt er relativ ny på landevei, men han har på ColoQuick CULT vist seg som en lojal rytter med gode evner til å posisjonere seg og håndtere sykkelen. Han kan med sin allsidighet, kjørestyrke og taktiske egenskaper bli en viktig mann for oss i de hektiske flamske rittene som vi har mange av på rittprogrammet, sier sportsdirektør Magnus Børresen om Bendixen.

Les mer …

Stavanger-legender takker av

Havard sakPå en regnfull dag i oktober sitter vi sammen med to solide syklister som har valgt å avslutte sine flotte og innholdsrike karrierer. Begge med lang tid i Team Coop-systemet.

Les mer …

Team Coop fortsetter opprustningen

web Anton Tunset19-årige Anton Tunset er også en del av Team Coop i 2018.

Laget henter Kristian Aasvold fra Team Sparebanken Sør og forlenger samtidig med unggutten Anton Tunset. Begge ryttere har hjemme i Trondheim sammen med en annen nysignert Team Coop-rytter og tidligere lagkamerat av Aasvold på Team Sparebanken Sør, Trond Håkon Trondsen. De tre rytterne har dermed gode muligheter for å trene sammen fram mot 2018-sesongen.

- Det er godt å ha med en god treningspartner som Trond Håkon, som jeg også kjenner godt fra tidligere. Samtidig ser fram til å treffe Anton og de andre lagkameratene. Jeg er glad for at jeg nå får sjansen med Team Coop, da Team Sparebanken Sør måtte legge ned, men tror også det blir godt med et miljøskifte. Jeg er i hvert fald ivrig etter å komme i gang med opptreningen mot 2018 og starte sesongen for Team Coop, sier Kristian Aasvold.

Les mer …