August Jensen vinner foto ASO Rune DahleFoto: ASO/Rune Dahle

Team Coops August Jensen er blant de ni ryttere som skal representere Norge på mennenes elite-fellesstart ved VM i Bergen søndag 24. september.

Tidligere på uken ble det kjent at 26-åringen har skrevet proffkontrakt med Israel Cycling Academy etter en fantastisk sesong for Team Coop, hvor han inntil nå har hentet hele 34 topp-ti-plasseringer. Blant toppresultatene er en etappeseier fra Arctic Race of Norway samt topp-fem-plasseringer i sammendraget i alle de tre, store norske etapperittene: Tour of Norway, Tour des Fjords og Arctic Race of Norway. Nå setter han en foreløpig krone på verket med VM-uttaket til fellesstarten på hjemmebanen i Bergen.

- VM var ikke noe som sto i sesongplanene mine tidligere på året, men det er selvfølgelig en stor ekstra bonus, som jeg gleder meg til. Selv om jeg har gjort det bra i år, er det ikke en selvfølge at du blir tatt ut som kontinentalrytter. Det blir det største rittet jeg har kjørt. At det i tillegg er på hjemmebane er ekstra spesielt, også med tanke på at jeg har bodd i Bergen de siste tre årene og tidligere har bodd midt i løypa, forklarer August Jensen.

Med to av de største outsidere til regnbuetrikoten på laget – Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen – vil Jensen formentlig få en litt annen rolle enn det han er vant til på Team Coop.

- Jeg vil gjøre en best mulig jobb for å bevise at jeg fortjener plassen på laget. Min force er nok i de avsluttende lokale rundene i Bergen, hvor det er litt teknisk og det går opp og ned i en løype jeg kjenner riktig godt. Jeg har hatt mange treningsturer her. Men jeg kommer til å gjøre den jobben jeg får beskjed på for å hjelpe Alexander og Edvald best mulig, sier Jensen ydmykt.

August Jensens sportsdirektør i Team Coop, Magnus Børresen, er langt fra overrasket over VM-uttaket. Han både tror og håper at Jensen vil få en viktig rolle langt ut i løpet i Bergen.

- I mine øyne var det ikke mulig å komme seg unna August. Det er fullt fortjent, og han er ikke bare med på ytterste mandat. I en løype som VM-løypa vil han være en av de sterkeste på det norske laget. Derfor håper jeg også at han blir brukt riktig og dermed også sitter med framme når avslutningen nærmer seg. Da kan han plutselig bli en «dark horse», når alt fokus er på Alexander og Edvald, sier Børresen.

Det er første gang på en god del år at Team Coop og dets forgjengere har en rytter med på mennenes VM-fellesstart.

- August har vært i en klasse for seg i år. Likevel sier det også litt om det generelle nivået på laget og hvilket nivå vi faktisk kjører på til daglig. Det er veldig gledelig for hele laget, støtteapparatet rundt og våre sponsorer at vi nå er representert på den største scenen av alle, avslutter Børresen.

Share