Gustav HöögGustav Höög er tatt ut til det svenske U23-laget til VM i Bergen.
Siste uke ble det offentliggjort at August Jensen skal kjøre elite-fellesstarten for Norge ved VM i Bergen. Han blir imidlertid ikke den første Team Coop-rytter i aksjon i VM-løypa, da svenske Gustav Höög kjører U23-fellesstarten fredag 22. september.

Höög er ikke helt ukjent med VM-sirkuset. Både i 2012 og 2013 kjørte han junior-rittet ved VM i henholdsvis Valkenburg og Firenze, mens han i 2015 var med på det svenske U23-laget ved VM i amerikanske Richmond. Likevel var han langt fra sikker på en plass.

- Jeg er veldig glad for at jeg får sjansen til å kjøre mitt siste VM som U23-rytter etter en lang periode med skader i vinter. Jeg trodde egentlig at mine VM-sjanser var borte da jeg ikke kom med til EM i sommer, men etter en rekke gode prestasjoner i Belgia nylig endret heldigvis på det, sier Höög.

Om egne forventninger sier han:

- Mine mål for VM er relativ høye. Formen har kanskje vært bedre, men jeg tror det er en løype som passer meg godt, og det ser ut til at jeg får en optimal oppladning med Team Coop de neste ukene.

Gustav Höog kjører i dag og i morgen East Bohemia Tour i Tsjekkia. Neste uke venter de to UCI 1.1-endagsrittene Kampioenschap van Vlaanderen og Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais.

Share