Krister vinner i Tsjekkia
Team Coops Krister Hagen vant i dag første etappe av East Bohemian Tour i Tsjekkia og leder i sammendraget. Lagkameraten Philip Lindau er nummer to, mens Gustav Höög har ungdomstrøya.

Den 170 kilometer lange første etappen ble kjørt i en cirka 15 kilometer rundløype uten de store stigninger og det hele ble avgjort i en massespurt. Her var Team Coop-rytteren Krister Hagen raskest.

- Det var deilig å være tilbake på topp. De siste tre kilometerne var tekniske med smale veier og en rekke 90 graders svinger, så det gjaldt om å sitte langt framme, være gira og kjøre litt med hodet under armen, sier en veldig glad Krister Hagen og fortsetter:

- Jeg kom først inn på det tekniske partiet, da jeg faktisk hadde prøvd å komme vekk med fem kilometer til mål. Da var det bare om å holde seg fremme i topp ti inn mot oppløpet. Jeg fikk god støtte av Gustav med rundt to kilometer igjen og klarte å holde meg framme. Kom greit gjennom siste sving og åpnet for alvor med 200 meter til streken. Jeg gikk forbi de siste med rundt 50 meter igjen og vant vel med en halv sykkellengde, forklarer han.

Etappeseier og ledertrøye til Krister Hagen var imidlertid ikke det eneste positive på dagens etappe. Tidlig på etappen kom svenske Philip Lindau i brudd med to andre og klarte underveis å samle nok bonussekunder til at han nå er nummer to i sammendraget. Også Team Coops andre svenske, Gustav Höög, klarte å hente bonussekunder underveis. Det betyr at han er nummer fem og leder ungdomskonkurransen.

Lørdag venter andre og siste etappe på 171 kilometer. Først kjøres en større runde med en lang stigning, før det avsluttes med flere omganger i en lokal runde med en ganske har bakke. Det er dog ikke noe som skremmer Hagen.

- På forhånd hadde jeg egentlig utsett meg etappe to som den med størst muligheter for meg, så jeg er optimistisk med tanke på å hente enda et toppresultat og å forsvare ledertrøya, sier Hagen.

Share