Krister i brudd
Team Coops Krister Hagen klarte dessverre ikke å forsvare ledelsen i sammendraget på lørdagens siste etappe av East Bohemian Tour i Tsjekkia.

Før den avsluttende 171 kilometer lange etappen hadde Hagen bare to sekunders forsprang til lagkamerat Philip Lindau, og fire sekunder til polakken Kamil Zielinski. Team Coops sørlending var dog optimistisk med tanke på å forsvare ledelsen, og det så også godt ut underveis på etappen, hvor Hagen tok tre bonussekunder og økte ledelsen.

Da et redusert hovedfelt nærmet seg målet på de avsluttende lokale rundene sto det klart at bare en seier til Zielinski kunne fravriste sammenlagtseieren til Hagen. Dessverre var polakken sterk nok til nettopp å gjøre dette og Hagen måtte derfor nøyes med andreplassen i sammendraget etter at han selv ble nummer ti på etappen.

- Det ble en etappe hvor alle andre ventet på at vi skulle ta ansvar. Det synes jeg vi klarte ganske bra, og vi tok bonussekunder underveis. Derfor var vi i en god posisjon på slutten, men kanskje det kostet litt for mye å gå etter bonussekundene. I hvert fald spurtet jeg dårlig og så skjer det verst tenkelige at Zielinski vinner, sier Hagen.

Når Hagen skal oppsummere helgen er han likevel godt fornøyd med egen og laget sin innsats.

- Nå når alt er kommet litt på avstand, er gleden over min første UCI-seier fortsatt større enn skuffelsen over at sammenlagtseieren glapp. Jeg synes også vi gjør en god laginnsats, og så var det gøy for meg å få mye hjelp av August Jensen på slutten – han viser virkelig god VM-form, forteller Hagen.

I tillegg til Hagens andreplass i sammendraget, fikk Team Coop også Øivind Lukkedal i topp-ti, da han med hjelp fra bonussekunder på sisteetappen klatret til sjuendeplassen.

Share