Team Coop klar til Tour des FjordsEtter meget synlige prestasjoner og gode etapperesultater i Tour of Norway, venter det enda tøffere motstand for Team Coop i de neste tre dagers Tour des Fjords.

Startfeltet i årets Tour des Fjords omfatter ni World Tour-lag og åtte prokontinental-lag og betegnes som tidenes sterkeste felt i et norsk sykkelritt. Derfor blir de neste tre dagers konkurranse på Sørlandet mer enn hard for Team Coop, som imidlertid fikk tanket godt med selvtillit etter et vellykket Tour of Norway.

- På alle fem etapper i Tour of Norway viste vi offensiv kjøring og var veldig synlige, i tillegg til at vi også sikret oss flere gode etapperesultater. I Tour des Fjords er vi enda større «underdogs», og det blir enda vanskeligere å hente et toppresultat, men vi vil uten tvil gjøre forsøket og igjen være offensive og synlige, sier sportsdirektør Magnus Børresen.

Han forutser tre tøffe etapper, hvor løypene, i tillegg til konkurransen fra flere av verdens beste lag, også blir en utfordring.

- Det er tre etapper med smale og svingete veier langs kysten og avsluttende runder alle dager. Ingen av etappene har så lange bakker, men det er mye opp og ned hele dagen, og spesielt blir de avsluttende rundene på andre og siste etappe avgjørende, forutser Børresen.

Tour des Fjords starter tirsdag 22. mai i Lindesnes og avsluttes torsdag 24. mai i Egersund. Team Coop stiller med følgende ryttere:
Krister Hagen, Trond Håkon Trondsen, Gustav Höög, Anton Tunset, Erlend Blikra og Jon-Anders Bekken.

Share