TeamFoto
En stor gruppe fikk gå i brudd i den sterke sidevinden under årets første etappe i Arctic Race of Norway. I finalen ble det dramatisk etter velt på de siste hundre meterne.

Sidevinden gjorde store utslag på dagens etappe. Det ble en hard start på Arctic Race of Norway. Vi var representert med Øivind Lukkedal i bruddet. Han var frempå opp mot dagens bakkespurt og fikk med seg 3 poeng. Det 25 manns store bruddet fikk aldri en stor luke og inn mot mål var det klart for massespurt.

På oppløpet ventet 500m med 8% gjennomsnittlig stigning. Hovedfeltet var på dette tipspunktet sprukket opp og telte ikke mer en 50 mann. Vi satt veldig godt plassert med Kristian Aasvold topp 10 og Krister Hagen noe lengre bak. Med 150 m igjen klipper en rytter foran hjulet til Kristian Aasvold som braker ned i asfalten. Seiersdrømmen blir spolert for trønderen. Krister Hagen kjemper seg opp til en god 9. plass.

- I dag er det utrolig synd at Kristian går ned i det han skal åpne spurten. Han så lett og fin ut oppover. Vi redder et brukbart resultat med Krister, men det er klart det er skuffende når ting så bra ut. Veldig synd for Kristian, det var ikke kjekt sier sportsdirektør Magnus Børresen

Det skal etter forholdene gå bra med Kristian. Han er noe forslått, men har fått medisinsk hjelp er klar for å revansjere i morgen. De neste dagene ser veldig bra ut og passer Kristian perfekt og med den gode formen han viste i dag gleder vi oss til fortsettelsen.

Louisstart

Share