Team Coop i Spania webSesongen går inn i den avsluttende fasen for Team Coop, men først venter det en ny løpsperiode i Belgia med 7 ritt på 9 dager.

Team Coop hadde en tilsvarende rittperiode i Belgia/Nederland i august, hvor det ble til en rekke gode prestasjoner uten at laget nådde helt opp på resultatlistene i den tøffe konkurransen.

- Disse belgiske løpene er med til å utvikle rytterne. Det er løp hvor det er viktig å være mentalt “på" og å angripe de fra start. Man må være våken og være med på kjøringen når det blir satt fart. Da sitter man ofte i finalene, og det er fra den posisjonen det er mulig å gjøre et godt resultat, forklarer sportsdirektør Magnus Børresen.

Tre av de fire UCI-rittene på programmet har mer eller mindre vært faste innslag på Team Coops høstprogram de seneste årene. På tross av hard motstand har laget flere topp-10 plasseringer fra blant annet Grote prijs Jef Scherens - Rondom Leuven og Gooikse Pijl.

- Det er kun Primus Classic som vi ikke har kjørt tidligere, så jeg håper at rytterne kan bruke tidligere års erfaringer til å hente et par gode resultater med hjem på tampen av sesongen, sier Børresen.

Team Coop tar stort sett med hele laget til Belgia, slik at det blir plass til hviledager i det hektiske programmet og ikke alle ryttere må kjøre alle ritt.

Løpsprogrammet for Team Coop er:
Lørdag 15. september: Primus Classic (1.HC)
Søndag 16. september: Grote prijs Jef Scherens - Rondom Leuven (1.1)
Mandag 17. september: Viane (kermesse)
Tirsdag 18. september: Vichte (kermesse)
Onsdag 19. september: Omloop van het Houtland Lichtervelde (1.1)
Torsdag 20. september: Stekene (kermesse)
Søndag 23. september: Gooikse Pijl (1.1)

Share