NM tempo

Torsdag og søndag skal det kjøres om NM-titlene i tempo og fellesstart elite. Team Coop er oppsatt på å gjøre en synlig figur.

Etter en blandet start på NM-uka er Team Coop igjen klar, når andre halvdel av årets Norgesmesterskaper i landeveissykling går av stabelen torsdag og søndag. 

Team Coop innledet NM bra da laget kjørte et meget offensivt gateritt på fredag, hvor blant andre tittelforsvareren Erlend Blikra var meget synlig og tett på å blande seg i gullstriden igjen. Dessverre ble det ikke til medalje for et tydelig og forståelig skuffet Team Coop-lag. Erlend Blikra ble beste Coop-rytter på sjetteplassen.
Revansjemuligheten i søndagens U23-fellesstart ble kortvarig da rittet ble avlyst allerede etter rundt 25 kilometer. Derfor er det en rekke både sultne og velopplagte Team Coop-ryttere som skal i aksjon i tempo- og fellesstartdisiplinene.
Årets tempo avvikles i en flat og rask 50 kilometer lang løype som avsluttes opp til Kongsvinger festning. Her stiller Team Coop med følgende ryttere torsdag 27. juni:
Håkon Lunder Aalrust, Kristian Aasvold, Olav Hjemsæter, André Sotberg og Eirik Lunder.
Søndag venter elitens fellesstart rundt Røyse i Hole kommune. I alt skal rytterne ut på 204 kilometer fordelt på 15 runder i en løype som de siste årene også har vært brukt i forbindelse med Sundvolden GP, Ringerike GP og Tour of Norway. På sisterunden skal feltet kjøre rett fram i et kryss, slik at de skal opp Kirkebakken rett i forkant av oppløpet.
Team Coop stiller med følgende lag søndag 30. juni:
Håkon Lunder Aalrust, Kristian Aasvold, Erlend Blikra, Trond Håkon Trondsen, Olav Hjemsæter, André Sotberg og Eirik Lunder.
Samtidig med Norgesmesterskapene kjøres det også nasjonale mesterskaper i resten av Europa og verden. I Danmark har Team Coop med Louis Bendixen på tempo og fellesstart (27. og 30. juni), mens Jacob Eriksson kjører fellesstart og gateritt i Sverige (30. juni og 2. juli).

DM TEMPO

Share