KraizBreizhTeam Coop har ambisjoner om både etappeseirer og et godt resultat i sammendraget når laget fredag stiller til start i det franske etapperittet Kreiz Breizh Elites (UCI 2.2).

De høye ambisjonene kommer ikke ut av ingenting. Forrige uke vant Team Coop tre av fire etapper med supersprinteren Erlend Blikra i polske Dookola Mazowsza. I tillegg ble Louis Bendixen nummer to på den siste etappen og dermed nummer fire i sammendraget.

- Gutta kjørte virkelig bra i Polen. Vi manglet bare sammenlagtseieren for at det hadde vært helt perfekt. Resultatene gir rytterne en god porsjon selvtillit som sammen med god form gjør at vi er godt rustet til helgens ritt og resten av høstsesongen, forklarer sportsdirektør Magnus Børresen.

Kreiz Breizh Elites er et etapperitt hvor Team Coop tidligere har gjort det meget bra – ikke minst i 2015 hvor August Jensen tok sammenlagtseieren. I motsetning til tidligere år, starter årets ritt fredag med en kort lagtempo på 12 kilometer. Heretter følger tre etapper på 170-180 kilometer.

- Lagtempoen vil få relativ stor betydning for sjansene i sammendraget, så her må vi alle opp i ringen og være klar til kamp. De etterfølgende etappene har alle avsluttende runder som utgjør ganske mye av etappene og som er noe mer kuperte enn det vi så i Polen. Derfor kan vi forvente hard kjøring relativ tidlig og formentlig vil det skille mer. Her må vi sørge for å være med i forreste rekke, sier sportsdirektøren.

Team Coop stiller med følgende lag til Kreiz Breizh Elites fra fredag 2. august til mandag 5. august:
Håkon Lunder Aalrust, Kristian Aasvold, Louis Bendixen, Trond Håkon Trondsen, Olav Hjemsæter og Eirik Lunder.

Share