P105075713 år i sykkeleventyret er over. Jeg har tatt valget om å gi meg som syklist. Det er så langt mitt største valg. Derfor er det noe jeg vil si noen ord om. Det er en beslutning som er gjennomtenkt over en lengre periode. Jeg ser ikke på dette som et nederlag eller tap. Jeg er svært stolt over hva jeg har gjort og verdsetter alt jeg har vært igjennom. Dette er en slutt men samtidig er det en start på noe nytt. Jeg er så absolutt klar for skiftet. Mener det er viktig å gjøre endringer når man opplever begrenset utvikling. Fylle på med nye inntrykk og få nye impulser. Livet har jo så vanvittig mye å by på! Men det er liten tvil om at jeg innimellom kommer til å kjenne på noe smerte ved ikke lengre å være en aktiv del av sporten.

Det har vært en lang reise med gode og mindre gode opplevelser. Jeg tar med meg en diger sekk med erfaring videre i livet. Når du lever som syklist lærer du å komme gjennom en hverdag som til tider er svært krevende. Du opplever øyeblikk som du ellers aldri ville vært en del av. Jeg sitter igjen med en mengde uforglemmelig inntrykk. Når du legger ned så mye tid og krefter i en idrett, opparbeides samtidig en stor mengde følelser. Da blir betydningen av deltagelsen i sykkelsporten, noe som er vanskelig å sette ord på.

Det er et privilegium å få anledning til å kunne teste livets grenser. Å kunne vite hvor langt du kan gå. Denne veien kunne jeg ikke gått uten lagkamerater ved min side. Derfor vil jeg takke alle som har syklet ved min side. Stavanger Sykleklubb og Team Coop Østerhus, takk!

Oscar - Grenland GPFra jeg var 10 år til i dag har jeg blitt skjemt ut av menneskene rundt meg (bildet til høyre er fra når jeg debuterte på lånt SSK sykkel i Grenland PP i 2003). Min karriere har blitt fulgt opp fra første tråkk. Jeg har tatt tråkka selv, men jeg hadde ikke kommet langt uten styrken og energien som er blitt lagt ned bak meg. Jeg hadde et høyt ønske om å kunne takke med å nå toppen. Det gikk dessverre ikke. Takk til alle mine trenere Lars Conrad Moe, Terje Flaten, Arne Aareskjold og Stein Ørn.

Jeg liker ikke folk som setter seg i det høyeste tårnet på sitt slott, holder dører og vinduer lukket og forventer å bli oppfattet som profesjonelle. Til alle andre som på en eller annen måte har bidratt; tusen takk!

Jeg vil nok alltid føle meg som en del av sykkelsporten. Så jeg håper jeg finner en måte å blande meg. Men først skal jeg til Danmark og København for å dyrke mine kreative evner. Gleder meg noe vanvittig til å gjøre alt jeg aldri har fått gjort. Til å åpne nye dører og kjenne på andre deler ved livet. Frem til nå har min venstre hjernehalvdel bestemt det meste av min hverdag. Nå får jeg anledning til å slippe den høyre fri.

Jeg er ekstremt heldig som har hatt og fortsatt har, muligheten til å gjøre (nesten) hva jeg vil og få bli den jeg har blitt. Det er kanskje det jeg setter mest pris på her i livet. Derfor vil jeg gi min største takk til min familie som har gitt meg den største gave.

Noen tilbakeblikk:

Det ble et aldri så lite sjokk da jeg vant mitt første ritt som seniorrytter. Per sto i målområder og fikk filmer innspurten av kermess rittet i St. Truiden i 2012.

Også 2015 sesongen åpnet strålende da jeg vant den 1. etappen av Circuit des Plages Vendèenes.

Og til slutt noen bilder fra mitt liv som syklist:

Fana2 Dagers 2006Ikke så store karen i 2006 men fikk gleden av å stå på pallen ved siden av Kristoffer, Sven Erik og Kristian.

P1000689Samme året syklet jeg mange av de kjente toppene i Frankrike. Her med Sondre, Terje & Casper på Col de Calibier. Så Tour de France har jeg på en måte allerede gjennomført.

Tour de Himmelfart 2007Per & meg restituerer etter en etappe i Tour de Himmelfart i 2007.

P1050469En uke i Tidaholm & U6 CT var lenge en fast del av sommerprogrammet. Her fra 2008.

IMG 0991Super turgjeng på Mallorca påsken 2009: Tormod, Kristoffer, meg & Per.

IMG 6617SSK samling på vidunderlige Mallorca vinteren 2010.

Youth Tour 2010I Youth Tour 2010 tok jeg min første seier som juniorrytter. Kristian fulgte meg til døra.

Oscar Landa vinner 2Fantastisk dag i Skien i 2011. Ble norsk juniormester foran et kobbel av favoritter. Noen dager tidligere tok Bjørn William, Tormod og meg sølv på lagtempoen.

4 historiske SSK trøyer 2011 22011 ble et historisk Stavanger SK år med Alexander som norsk seniormester, Sven Erik vinner av NorgesCup senior. Tormod vinner av NC junior og meg som juniormester. Foto: Rogalands Avis

7564414176 2f6cacfffb oSeieren på 5. etappe i U6 CT 2012 smakte svært godt. Da hadde jeg vært lenge ute med jernmangel.

NM Gateritt 2013Kjekt å dele pallen med Sven Erik & Frans Leonard etter vel gjennomført NM gateritt i 2013. 

Nyttårsaften 2013Mange tunge løft er gjennomført på Arena Treningssenter. Her med Christian, Kristian, Susanne, Steen & Sondre.

Til TdF Bergen 2014På vei til TdF starten i Bergen i 2014. Tormod ga seg med sykling i fjor. Vi har hatt utallige timer og opplevelser sammen, og han har i år vært strekt savnet. Kristian ble våren 2014 rammet av en stygg velt som dessverre har hindret ham fra videre full satsing.

IMG 9326Karrieren har gitt meg en UCI seier. Å vinne GP Viborg 2015 var en gedigen opplevelse. Foto: Ulrik Møberg

DSCF8801Nå blir det mer tid til dette,

P1000900 2... dette,

DSCF2794 2...dette,

DSC 3152...dette

Rondane...og dette. Foto: Per B. Moe

 

Share