Kristian Dyrnes 2015 cropped

Kristian Dyrnes fra Team Coop-ØsterHus har besluttet å avslutte karrieren som toppsyklist.

2 ½ år er gått siden den ulykksalige hendelsen under avslutning av 3. etappe av Vuelta Alentajo i Portugal. Her ble Kristian presset av veibanen og traff en fjellvegg i veldig stor fart. Ulykken endte i betydelige indre skader, punktert lunge, hjernerystelse og flere brudd langs ryggsøylen.
Fra han ble utskrevet fra intensivavdelingen i Lisboa og til nå har være en lang kamp for å komme tilbake på sykkelen og videreføre den lysende karrieren. Det har vært en reise preget av oppturer og harde tilbakeslag.

- Motivasjonen har hele tiden vært å bli fullt ut restituert som toppidrettsutøver. Det har vist seg å ta mye lenger tid enn hva jeg kunne forestille meg. Jeg har oppnådd å komme tilbake på et godt treningsnivå og har også bitt fra meg i konkurranser her lokalt i det siste. Men ennå er dagene plaget av ryggsmerter som hindrer meg fra å satse 100% av det som kreves. Målet nå er en smertefri og symptomfri hverdag. Jeg får veldig god veiledning og hjelp fra fysikalsk ekspertise ved NIMI. Prognosen er gode, men tiden det vil ta er det ingen i dag gitt å si, forteller Dyrnes.

- Etter som tiden har dradd ut, er tanken på igjen å kunne ta ut mitt maksimale potensial som toppsyklisten blitt mer en belastning enn motivasjon. Jeg har derfor besluttet å endre fokus. Det har vært veldig hardt å erkjenne det, men jeg er forsonet med det i dag. Nå gjelder det å bli frisk!, sier han.

- Sykkelsporten har vært min glede og min identitet i mange år. Det har stor betydning for meg å fortsatt være delaktig i sykkelfamilien. Jeg mener å ha opparbeidet meg innsikt og erfaring jeg ønsker å ta ut verdien av på et annet plan, nå som jeg ikke lenger er eliteutøver. Jeg vil fortsatt opprettholde en relasjon til laget mitt, Team Coop-ØsterHus, i en ny rolle i lagets sportslige ressurspool. Jeg vil også ha en rolle i gamleklubben min Sandnes Sykleklubb, hvor mitt fokus blir inn mot ungdomsavdelingen, forteller Dyrnes videre.

- Sykling er en fantastisk fascinerende idrett! En svært krevende kombinasjon av lagarbeid og individualisme, styrke, utholdenhet, taktikk, aggressivitet, tålmodighet og vilje. Min trener, Arne Aareskjold, var den som viste meg veien inn mot å forstå og knekke den koden. Jeg ønsker å gjøre mitt for å bringe det jeg har lært videre og se at sporten blomstrer. Og så er sykling en unik rekreasjon også, sier Dyrnes og avslutter med en takk:

- Jeg vil til slutt takke alle som har hjulpet meg og heiet meg frem, det er stort å kunne få oppleve det og jeg setter stor pris på dere alle!

Vi i Team Coop-ØsterHus ønsker å takke Kristian for samarbeidet så langt og ønsker han lykke til videre!

Share