Håkon F
Etter mye motgang som toppidrettsutøver har Team Coop-ØsterHus-rytteren Håkon Berger fått svar på hva som har holdt han tilbake. Samtidig innstiller han toppidrettssatsningen.

Håkon Berger har etter lengre tids sykefravær vært på utredning etter lammelser i skulderen og fingrene på venstre hånd.

- Skulderlammelsen som ødela hele fjorårssesongen viste seg å bare være starten på et langt mareritt, tross noen lysglimt under rehabiliteringen av den. Da jeg ble rammet av en ny lammelse i slutten av februar i år, var det vanskelig å se lyst på ting, både som idrettsutøver og ellers, forteller Håkon Berger og fortsetter:

- I forbindelse med et fall mistet jeg plutselig kontakt med fingrene på venstre hånd og siden har jeg ikke klart å strekke de ut. Dette hindret meg muligens enda mer enn skulderen, selv dagligdagse ting ble utfordrende.

Fikk diagnose
Bergers motivasjon for å satse forsvant etter hvert også med dette. Han klarte fortsatt å trene, men etter hvert ble treningen mer rekreasjonsbasert.

- Tiden gikk og lite forandret seg. Det var først da jeg bestemte meg for å senke aktivitetsnivået at noe skjedde. Plutselig poppet det fram hevelser i hånd, i fot og nylig nakke/rygg. Dette førte dog til at jeg endelig ble utredet riktig og nylig fikk diagnosen Guillain-Barré syndrom, en nervesykdom som gir lammelser og sirkulasjonsplager, sier han.

Heldigvis er ikke Håkons tilfelle i nærheten av så alvorlig som det kunne vært, og det at han har holdt seg aktiv tross plagene har nok også hjulpet.

- Prognosene er gode for at jeg skal bli helt bra igjen med rett behandling. Dette gir meg enorm motivasjon på veien tilbake. Veien tilbake til den livsglade klumpen jeg engang var, toppidrettssatsing er nok over for min del. Jeg gleder meg til å ta fatt på andre utfordringer og utforske andre sider av meg selv, forteller Berger som til slutt ønsker å takke laget og andre som har støttet ham opp gjennom årene.

- Tross skrantende helse har teamet alltid gitt støttende tilbakemeldinger, både til syklisten og mennesket under hjelmen. Som syklist på et lag som dette har man egentlig alle forutsetninger for å nå sitt fulle potensiale. Jeg vil derfor takke for muligheten for denne gang, takke til de som gjør det mulig å følge drømmen på to hjul og til medmenneskene som har støttet oppunder meg. Jeg håper at vi sees igjen, gjerne på sykkelarenaen!

Share