Anton NC Bergen foto Tom Guldbrandsen
Anton under Norgescupen i Bergen. Foto: Tom Gulbrandsen

18-årige Anton Tunset kjørte i høst som stagiaire hos Team Coop-ØsterHus. Det har ført til at partene nå har inngått en intensjonsavtale for neste sesong.

Team Coop-ØsterHus har vært veldig godt fornøyd med det 18-åringen viste i lærlingetiden på laget. Derfor har de sikret seg en avtale som betyr at Tunset kjører videre for Trondhjems Velocipedklub (TVK) inntil timingen er rett for en overgang til Team Coop-ØsterHus.

- Avtalen betyr at han i sesongoppkjøringen blant annet får delta på en rekke belgiske kermis-ritt med TVK og sykkellinjen på Melhus Videregående Skole. Det gir Anton ro til fortsatt å utvikle seg og få den helt rette matching. Han er også i gang med siste år på skolen, så med denne avtalen kan han samtidig holde mer fokus på det. På denne måten tror vi overgangen blir enklere for alle, forklarer sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Lærerik periode gir mot på mer
Tunset betegner selv tiden som stagiaire som lærerik og veldig gøy.

- Det er artig å kjøre på lag med så sterke ryttere og veldig lærerikt å kjøre noen ritt med høyere status enn det jeg er vant med, sier Tunset.

Han tror han har gode muligheter for å fortsette utviklingen hos Team Coop-ØsterHus og forfølge drømmen om å ta steget videre opp som proff.

- Det sportslige opplegget på laget er mye bedre og det blir tilrettelagt for å sykle fort. Derfor har jeg egentlig også store forventninger til neste år. Jeg er spent på hvordan det blir og det blir moro å komme godt i gang igjen. Jeg vet at på mitt beste kan jeg kjøre fort, og med litt stang inn kan det gå virkelig godt, sier Tunset.

Med signeringen av Tunset nærmer Team Coop-ØsterHus seg det komplette laget for 2017 som forventes offentliggjort snarest.

Share