Håkon Lunder AalrustDen 18-årige juniorlandslagsrytteren Håkon Lunder Aalrust blir i løpet av 2017-sesongen en del av Team Coop-ØsterHus. (Foto: Karstein Vabø)

Laget og Aalrust har inngått en såkalt intensjonsavtale. Det betyr at det unge talentet får en litt roligere overgang til seniornivået og blir fullbyrdet Team Coop-ØsterHus-rytter når det rette tidspunktet kommer i løpet av 2017.

- Håkon er fortsatt ung og blir førsteårssenior. Ved å kjøre første del av sesongen hos Asker Elite får han mulighet for å venne seg til nivået og forhåpentlig få en god start på sesongen med kermisritt i Belgia, Norgescup og UCI-ritt i både Danmark og Norge. Da kan han utvikle seg videre uten for mye press og gli inn på laget i løpet av sesongen, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Aalrust er etter Anton Tunset og svenske Gustav Höög den tredje nye U23-rytter som går til Team Coop-ØsterHus, som fra før også råder over Erland Blikra.

- Vi har forsterket U23-delen vesentlig, og jeg er ikke i tvil om at Håkon blir en viktig rytter for oss i den sammenhengen. Han har gjennom de siste årene på juniorlandslaget vist at han kan være med på internasjonalt nivå, så det lover godt, sier Benjaminsen.

God arena
Aalrust, som nylig ble nummer 36 i juniorrittet til VM i Doha, har hele sesongen kjørt for å få sjansen på kontinentalnivået. Nå er han klar til å gripe sjansen og fortsette utviklingen på Team Coop-ØsterHus.

- Det er utrolig moro å få muligheten og jeg ser virkelig fram til å komme i gang for laget. Jeg har et veldig godt inntrykk av laget, hvor jeg kommer til å kjøre sammen med gode ryttere både på trening og i løp. Det kan jeg lære mye av og samle erfaring. Derfor tror jeg det er den rette arenaen for å utvikle meg videre, sier Aalrust som samtidig forholder seg ydmyk til førstesesongen på seniornivå:

- Neste sesong vil det være mange nye utfordringer som senior, og selv om jeg kan en del, har jeg fortsatt mye å lære. Så nå handler det først og fremst om en god vintertrening for å øke kapasiteten og deretter ta steget opp på senior- og kontinentalnivå på en god måte.

Team Coop-ØsterHus forventer å kunne presentere det komplette laget for 2017 snarest.

Share