DSC 4963

Resultatmessig ble det ikke en stor dag for Team Coop, som hadde August Jensen som beste rytter på 30. plassen i det belgiske endagsrittet Handzame Classic.
På forhånd var det ventet hard motstand fra World Tour-lagene Bora – Hansgrohe, Team Katusha – Alpecin, Quick Step Floors og Lotto Soudal samt flere av de beste pro-kontinentallagene. I tillegg var Team Coop forberedt på sidevind som en avgjørende faktor, men klarte ikke å få med seg et godt resultat i det belgiske UCI-rittet, som til slutt ble vunnet av den norske U23-verdensmesteren Kristoffer Halvorsen. Likevel velger sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen å ta med noe positivt videre.

- Vi fikk en god gjennomkjøring før neste ukes Tour de Normandie. En skikkelig hardøkt 2-3 dager før et etapperitt bør være en god forberedelse. Til tider fikk vi også løst oppgavene som vi hadde avtalt på forhånd. Og så må vi glede oss over en norsk seier selv om vi er konkurrenter. Joker-laget kjørte imponerende i dag, sier han.

Selv havnet Team Coop bakpå allerede før det avgjørende sidevindstykke og den feilen forfulgte laget resten av dagen.

- Vi feiler totalt på de avgjørende tidspunktene i dag, delvis på grunn av uheldige omstendigheter. August er involvert i en velt på et tidspunkt hvor vi i bilkortesjen blir stoppet av et tog og derfor ikke kan hjelpe. Det oppdager resten av laget for sent, og dermed er vi ikke i posisjon da vi rammer sidevinden og feltet splitter opp i flere grupper, forklarer Benjaminsen og fortsetter:

- Derfor må vi sitte og jakte i flere mil før de forreste gruppene igjen samler seg etter 100 kilometer. Her har vi med Philip, Krister og August. Dessverre går Philip tom. Krister gjør en strålende jobb for August inn mot finalen, hvor August til slutt sitter alene og etter omstendighetene gjør en veldig bra jobb med å posisjonere seg. Han blir sperret litt i spurten og mister fort 10-15 plasseringer. Derfor blir det som det blir – en skuffende dag rent resultatmessig.

Team Coop har nå to dager til å restituere seg og komme ovenpå igjen etter velt og småsykdom før det mandag går løs i etapperittet Tour de Normandie.

- Vi må bruke dagene godt til at komme til krefter, samle motivasjon og tanke litt selvtillit så vi forhåpentlig kan vise oss fram fra vår beste side i Normandie, sier Benjaminsen.

Share