IMG 0465
August Jensen og Team Coop kom godt gjennom 2. etappe av Tour de Normandie.

Tross sykdom var Team Coop-rytteren August Jensen igjen med framme på andre etappe av Tour de Normandie hvor han ble nummer 11.
Etter gårsdagens sjetteplass på første etappe var Jensen usikker på hvordan dagen i dag ville gå, da han sliter med sykdom og ikke føler seg helt i slaget. Heldigvis kom han relativt lett gjennom de 154 kilometerne til målbyen Forges-les-Eaux, hvor han ble nummer 11 i en samlet spurt. Dermed bevarer han også sjetteplassen i sammendraget.

- I utgangspunkt ville det være en fordel for oss med et hardt utskillingsløp, men med tanke på helsen var det kanskje fint at det ble en relativ rolig etappe, hvor et brudd med fire mann fikk lov å gå ganske tidlig. I finalen er det en stygg nedoverbakke kort før mål, så det blir veldig hektisk og mye kriging. Likevel greier jeg å komme meg i en fornuftig posisjon, men kjenner at jeg mangler de siste kreftene, sier Jensen.

Tidlig på etappen var Krister Hagen også framme og sikre seg litt poeng i den innlagte bakkekonkurransen, og i det hele tatt var det positive takter å ta med videre for Team Coop-laget.

- Vi gjør mange ting riktig i dag og kjører bra sammen. Selvfølgelig var det en lett etappe, men det gir oss litt selvtillit slik at vi forhåpentlig klarer å gjøre de samme tingene riktig i mer pressede situasjoner. På den mindre positive side mister vi Philip Lindau i dag. Han har også kjempet med sykdom, så nå gjelder det bare for ham om å komme hjem og bli frisk igjen, så han er klar til de kommende utfordringer, forteller Jensen.

I morgen venter det rytterne 165 småkuperte kilometer, og August Jensen tviler på at etappen blir like enkel som i dag.

- I morgen er det meldt regn, så vi må være forberedt på en tøff dag. I prinsippet har vi flere ryttere som kan sitte med på en hård etappe og kjempe om seieren i en litt mindre gruppe, men med sykdom og småskader etter velt er det vanskelig å vite hvor vi står og hva vi skal håpe på. Vi må bare ta det dag for dag, avslutter Jensen.

Komplett resultat fra dagens etappe finnes her.

Share