IMG 0430
August Jensen (venstre) holdt seg tett til den gule ledertrøya på 3. etappe av Tour de Normandie.

Tredje etappe i Tour de Normandie ble nesten en tro kopi av den andre etappen. August Jensen ble igjen nummer 11 og bevarer sjetteplassen i sammendraget.
På forhånd hadde Team Coop forventet en hard etappe med regn og sidevind, men i stedet slapp rytterne relativt enkelt fra tredje etappe i Tour de Normandie, som på mange måter minnet om etappe to.

- Et brudd på fem mann kommer avgårde relativt tidlig og bortsett fra litt kamp om posisjonene fram mot et stykke med sidevind, ble det igjen en relativ lett etappe. Sidevinden kom aldri, så bortsett fra regn var det en helt grei etappe, forteller August Jensen.

Feltet hadde lenge god kontroll på de fem mann i front, men likevel lykkes det for tre ryttere å holde det jaktende feltet bak seg på de to avsluttende lokale rundene.

- Bakkene på rundene var ikke så harde som forventet, og med litt motvind i tillegg ble det ikke noen utskilling. Overraskende nok klarte tre mann fra bruddet akkurat å holde oss andre bak seg. Jeg kommer i en helt grei posisjon på oppløpet, men åpner nok litt for tidlig og mister litt krefter mot slutten. Men alt i alt en grei etappe, sier Jensen.

Igjen i dag fikk Jensen god støtte fra det resterende Team Coop-laget, som ser ut til å ha funnet inn i et fint samarbeide.

- Krister, Øivind og Fredrik gjør en bra jobb med å passe på meg, og jeg prøver å holde meg tett til dem. Ole André er dessverre litt redusert etter en velt, men han gjør også det han kan så langt kreftene rekker, sier Jensen.

Godt lagarbeid og et par rolige etapper gjør at den sykdomspregede August Jensen er optimistisk med tanke på de neste etappene.

- Det sitter fortsatt litt hoste igjen, men ellers føles kroppen bedre. Jeg vil tro at jeg og resten av laget tåler litt mer hardkjør i morgen, så det forhåpentlig blir mer utskilling. Så må vi bare se hvordan kroppen takler det etterpå, avslutter Jensen.

Komplett resultat fra dagens etappe finnes her.

Share