Krister i brudd
Krister Hagen i dagens brudd.

Team Coop-rytteren Krister Hagen var aktiv i dagens brudd i Tour de Normandie. Etappen sluttet likevel i en samlet spurt hvor August Jensen igjen var framme og ble nummer 10.
Etter torsdagens etappe var det en optimistisk Krister Hagen som blåste til Team Coop-angrep på de etterfølgende etappene. Og Hagen holdt selv ord og ble en del av et åttemanns-brudd som etter en hektisk start på etappen fikk lov å gå på den femte etappen i Normandie.

Bruddet fikk imidlertid aldri mer enn godt to minutters forsprang til feltet, og vinneren av etappen skulle finnes i en spurt i et større felt. Her var det som på de første tre etappene igjen August Jensen som var lengst framme av Team Coop-rytterne på en 10. plass. Dermed bevarer Jensen også fjerdeplassen i sammendraget før helgens to avsluttende etapper.

På tross av dagens anstrengelser i bruddet kom Krister Hagen også med hovedfeltet til mål og klatret en enkelt plass i sammendraget, hvor han nå er nummer 19, 25 sekunder bak August Jensen og bare 18 sekunder fra en topp-10-plassering.

Det er med andre ord flere kort å spille på for Team Coop i sammendraget, selv om det vil kreve hardere etapper med mer utskilling hvis de skal gjøre seg forhåpninger om ytterligere avansement.

Komplett resultat fra dagens etappe finnes her.

Share