august hvit web
August Jensen ble beste Team Coop-rytter som nummer 12 på sjette og nestsiste etappe i Tour de Normandie. Han er fortsatt på fjerdeplassen før siste etappe søndag.
Igjen i dag var det et relativt samlet felt som kom til mål. Tre ryttere holdt et lite forsprang til en større gruppe og igjen var det August Jensen som var lengst framme av Team Coop-rytterne som nummer 12.

- Jeg føler meg bedre og bedre, og selve spurten i dag synes jeg faktisk er helt grei, men jeg knekker ikke helt koden til å komme inn til spurten i en god posisjon. Jeg tror jeg mangler litt selvtillit og tro på egne krefter etter sykdomsperioden, forteller Jensen.

Team Coop-rytterne har tidligere fortalt at flere av konkurrentene ser ut til å være slitne etter seks etapper i det kalde og våte nord-franske klimaet. Dessverre er terrenget ikke helt hardt nok til å gjøre de store forskjeller.

- Bakkene er for slake til å gi stor utskilling. De store gutta klarer å sitte med over toppen og da blir det vanskelig for meg å hente de sekundene jeg gjerne skulle ha for å komme på pallen. I dag starter etappen ellers veldig hardt med flere bakker og sidevind, hvor feltet splitter opp i mange små grupper. Dessverre stopper det helt opp da et ufarlig brudd får lov å gå og gruppene samles igjen, forklarer Jensen.

Før siste etappe har bodøværingen vanskelig ved å se hvor han skal hente de avgjørende sekundene i sammendraget.

- Etappen i morgen ser på papiret ganske flat ut, og det er heller ikke meldt noe særlig vind. Men det kan alltid oppstå kaos og vi gir oss ikke uten å prøve et eller annet. Vi må som minimum klare å holde fast i fjerdeplassen, slutter Jensen.

Komplett resultat fra dagens etappe finnes her.

Share