Krister 2016De store sykkel-vårklassikerne står for døren, og Team Coop får også smake på deler av klassiker-terrenget når laget lørdag 1. april er til start i UCI 1.1-rittet Volta Limburg Classic i Nederland.

I fjor kjørte laget for første gang Volta Limburg Classic som går i deler av ruten til Amstel Gold Race og på mange måter minner om de store Ardenner-klassikerne. I tillegg til en knallhard løype, venter det også hard motstand fra blant andre World Tour-lagene BMC og Team LottoNL-Jumbo samt flere av de beste lagene fra pro-kontinentalnivået.

- Vi viste i fjor at vi ikke lar oss skremme av verken rute eller konkurrenter. Krister Hagen hentet en meget flott 7. plass etter offensiv kjøring i finalen mot nesten hele BMC-laget ført an av eks-verdensmester Philippe Gilbert. Løypen er av det hektiske slaget og skal passe oss godt. Vi må være oppmerksomme fra start og bruke kreftene på de riktige tidspunktene, slik at vi er i posisjon på de kritiske punktene, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.


Etter en sykdoms- og uhellspreget periode kan sportsdirektøren glede seg over at flere ryttere er på vei tilbake og senest viste positive takter i det ukelange etapperittet Tour de Normandie.

- Vi gikk inn til Normandie med litt blandede fornemmelser, men vi kom sterkt ut på den andre siden med August Jensens 4. plass sammenlagt og mange gode etapperesultater. Samtidig var det gledelig å se at samhandlingene fungerte bedre enn i Drenthe og Rucphen. Det har forhåpentlig gitt gutta litt selvtillit til perioden framover, sier Benjaminsen.

Team Coop stiller med følgende lag til Volta Limburg Classic:
Ole André Austevoll, Erlend Blikra, Håvard Blikra, Fredrik S. Galta, Krister Hagen, August Jensen, Philip Lindau og Even Rege.

Share