web Håvard vinner av kombinert trøya 2016 Foto Grand Prix LillersHåvard Blikra var i fjor meget aktiv i Arno Wallaard, hvor han ble nummer fire. Her på pallen etter GP Lillers. Foto: GP Lillers.

Etter sesongens første UCI-seier forrige helg, skal Team Coop lørdag prøve å gjenta suksessen i det nederlandske UCI 1.2-endagsrittet Arno Wallaard Memorial.

Stigende formkurve og positiv utvikling i lagsamarbeidet kulminerte på siste etappe av Tour du Loir et Cher der August Jensen tok sesongens første seier for Team Coop. Nå skal suksessen følges opp i Arno Wallard Memorial som flere av rytterne i Team Coop har kjørt tidligere. I fjor hentet en sterkt kjørende Håvard Blikra en flott fjerdeplass etter å ha vært meget offensiv i finalen.

- Det er et typisk hektisk og flatt nederlandsk ritt med fem avsluttende runder á 6,5 kilometer, hvor offensiv kjøring ofte blir belønnet. Samtidig ser det på værmeldingen ut som om sidevinden kan få innflytelse allerede tidlig på dagen. Det betyr at vi må være klar fra start og prøve å utnytte det til vår fordel, forklarer sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen, som tror at Team Coop igjen i år kan blande seg i toppstriden.


- Seieren og generell veldig god kjøring i Frankrike siste uke gir oss litt ekstra ro og selvtillit, som vi kan ta med inn i de neste rittene og kan være med til å løfte oss enda et hakk. Og vi vet fra Håvards prestasjon i fjor at det absolutt er mulig å kjempe med om seieren, sier han.

Team Coop stiller til start med følgende ryttere:
Ole André Austevoll, Erlend Blikra, Håvard Blikra, August Jensen, Philip Lindau og Even Rege.

Share